Optike i nosači > Optike
Vortex Optics
perop:
target d1
U prvu ste i ja mislim da je ovaj Vortexov model - "Vortex Strike Eagle 1-8x24 SFP" nešto najbolje i najpovoljnije što se u omjeru kvalitete i cijene uopće može kupiti i naći na tržištu širokokutnih optičkih ciljnika.
Što se tiće lova u Europi nadam se da će Vortex uskoro izbaciti neki model lovačkog optičkog nišana za lov u jutro i sumrak (lov u uvjetima smanjene vidljivosti) povećanja npr. 1.5-12x56 ili 2-16x56 a može i 3-24x56. Ovo bi im Goran mogao sugerirati.
zagi
toplichanec:
Uz crevnu točku na ovim koje si naveo.
Onda bi dvije optike zajedno bile u cijeni pola SW i Zeissa.
Koliko vidim, jako su se koncentrirali na širokokutnu i na long range, samo im fali baš ova 2-12*56 ili 3-15*56 uz RD.
Ta bi bila odlična za čeku, doček srnjaka u praskozorje ili kasno na večer oko 22-23 sata.
A za širokokutnu kapa dolje.
Long range mi ne treba, niti lovišta niti te daljine nemamo u RH.
target:
Ma samo da je osvjetljena koncanica ili crvena tocka, 56-ica sto se hvatanja svjetla tice nije kao prije bitna.
Malo veca preglednost i to je to. 44mm je sa danasnjom tehnologijom dovoljno za sabir svjetlosti.
Možda kolega Goran moze vise reci nesto o tome.
Goran:
Rade se neke stvari i bice nesto uskoro ali ne mogu o svemu bas ovako otvoreno dok nije rjeseno i spremno. Vec sam naveo nove Strike eagle modele koji dolaze i na traziste stizu vjerovatnop u 3 mjesecu. Ja vec imam preko 100 komada od svakog modela vec na narudzbi. Novi spotting scope u Viper range ( 2 modela), novi LRF Fury 10x42 koji je nedavno izisao, novi dizajn za Razor 1-6 modele, Razor LH 3-15x42 i 1.5-8x32, Crossfire red dot, novi LRF mjeraci 1800 i 1300 usz nedavno izbaceni Impact 850 koji je najeftinji od svih, dvogled Kaibab 15x56 HD, puno novih nosaca za optike i svakakvih sitnica.
Pero naravno da idem na sajam - u Las vegas stizem 20 Jan. i tamo sam 10 dana.
Voretx se mora ozbiljnije pobrinuti za evropsko trziste i ponuditi prihvatljiviej i univerzanije proizvode koji bi tek onda pokazati puni potencijal kvalitete i prihvatljivosti za vase nacine lova, tradiciju i navike.
grom:
Bas gledam Diamondback seriju, cijena na optic trade vise nego dobra. Gorane, koliko je kvalitetna serija i da li je dovoljno dobra za naše srednje kalibre?? Inače djeluje dobro izrađeno i sasvim pristojno. Cijene su jako dobre, rekao bih i previše povoljne za ono što se nudi. Djeluje mi kao nešto sasvim dobro za prosječnog lovca u RH.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju