Optike i nosači > Optike
Vortex Optics
Goran:
Vortex je globalna kompanija prisutna u mnogima zemljema a legalni tim je veci nego neke kompanije. Distibutor za Kazahstan takodje daje dozivotnu garanciju jer prati politiku firme. Nekiam prazna slama nekima sigurnost kupovine opet ukusi a i logike su razlicite.
Lazar:
znaci u kazahstanu je drzava regulisala da ukoliko vortex propane da ce taj prodavac garantovat za garanciju nekoliko stotina prodatih Optik , taj prodavac u kazahstanu ima vjerovatno debelo pokrice kod Banke
zhrvoje:
--- Citat: perop - 16. 01. 2018. 09:27:39 ---
--- Citat: zhrvoje - 15. 01. 2018. 20:44:16 ---
--- Citat: perop - 15. 01. 2018. 12:35:13 --- Što se tiče širokokutnih ciljnika tu Vortex ima sve što treba i on je u tom području ravnopravan vodećim europskim optičkim kućama.
--- Kraj citata ---
Ne bih se slozio s ovom tvrdnjom, Upravo njihove sirokokutne optike su skroz neprilagodjene za evropskog lovca, izbor končanica je jako los, tj sve koncanice su AR/tactical koncanice i nema niti jedne koncanice koja ce zadovoljiti evropske prohtjeve. Planiram u blizoj buducnosti kupiti sirokokutnu optiku, i Vortex (nazalost) nece uci u uzi izbor upravo radi vrsta koncanice koje nude.
--- Kraj citata ---
teaa
Hrvoje kakvi su to europski prohtjevi? Širokokutna optika se uzima za brzo pucanje i trenutno uočavanje mete. Ovo je bitno u 3-gun disciplini, sve to je jako, jako bitno i u pogonskom lovu. Treba isprobati pucati s ovakvim končanicama da vidimo kako i koliko nam leže. Smatram da se končanicama kao npr. AR-BDC2 RETICLE se može u pogonima puno prije reagirati od nekih uobičajenih končanica recimo german #4 ili duplex. Vortexova VMR-2 MOA Reticle j rađena za potegnuti malo dalje. Veliko povećanje X8 daje tu mogućnost. Sve je stvar vježbe i našeg osobnog izbora. Prihvaćam da postoji uobičajena europska lovačka tradicija gdje se izbor končanica kojima love europski lovci uglavnom svodi na izbor osvijetljenih i neosvijetljenih končanica tipa german#4, german#1, tri vrste duplexovih končanica i sl. Tu tradicija izbora lovačke končanice ima prednost pred njezinom učinkovitošću. Svakako da bi bilo bi dobro da kod Vortexovih optičkih ciljnika ima ponuda i ovih končanica i da je ona namijenjena europskom tržištu .
zagi
--- Kraj citata ---
Perop, prosjecan evropski lovac zeli sirokokutnu optiku sa koncanicom #4 i crvenom tockom u sredini bez ikakvih dodatnih kerefeka. Ako proizvodjac ne nudi to sto se trazi jednostavno ga zaobidjes. Jos jedna stvar sa kojom Vortex ozbiljno kaska je tezina optike, teske su ko blato, barem po specifikacijama. Konkurencija je i do 200 grama laksa sto morate priznati nije za bacit. Da zakljucim, prvi bi uzeo Vortex samo da ponude koncanicu koja bi meni bila ok. Niti jedna od ovih koje se sad nude meni ne pase.
perop:
zhrvoje Legendo d1
Niste dobro pogledali Vortexove specifikacije. Vortex Strike Eagle 1-8x24 SFPTežina 468 g, Swarovski Z8i 1-8x24Težina 515 g. U svemu drugome ste u pravu, ja sam to već rekao Goranu. Vortex imaja vrhunsku optiku po parametrima i specifikacijama ravnu najboljim svjetskim optikama koja što se tiče izbora končanice nije prilagođena ukusima klasičnih europskih lovaca. Što se tiče optičkih ciljnika povećanja X8, promjera okulara X56 smatram da imtežina ne bi trebala ići preko 750 g.
Pozdrav,
zagi
zhrvoje:
1-6x24 PST gen II ima 644 grama dok z6i ima 460 grama...
Serija Strike Eagle me ne zanima, ne volim stvari iz kine.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju