Optike i nosači > Optike

Vortex Optics

<< < (73/85) > >>

Marko2Marko:
razumijem da ti stvarno voliš marcha, ali stanje u svetu je takvo kakvo je: march je loša optika za ove novce i večina ljudi se je izbegava. u taktičkome svijetu march praktički ne postoji, makar ima nešto FFP optika.

možda je istina da si ti u pravu i čitavi streljski svijet u pogrešnome, ali ja vjerujem da je obrnuto.
krivo je pisati da je to ferrari, jer imaju drugi jednaka stakla i puno bolju mehaniku. i to testovi i statistica potvrduje.

i 10× zoom... nije loše, ali to znači puno stakla i slika tamnija jer manji što je zoom svetlija je slika (najsvetlija kod fixnih povečava za lov), a za gledati trpiju oči. tačno zato je optički puno bolji nightforce 15-55 (3,7× zoom) nego march 8-80 (10× zoom). ovo su fizikalne činjenice.

//možda vse ove postove o marchu bolje ovo prebaciti u temu o marchu//

Neno:
Kako mi stvari sad u glavi stoje 7X50 bez ikakvih svjetlećih pi****ja i dobar red dot na dobroj skidajučoj montaži su sve što mi treba.

Ovo mjerenje ko ima većeg me apsolutno ne zanima.

perop:

--- Citat: Neno - 25. 05. 2020. 13:58:14 ---Kako mi stvari sad u glavi stoje 7X50 bez ikakvih svjetlećih pi****ja i dobar red dot na dobroj skidajučoj montaži su sve što mi treba.

--- Kraj citata ---
teaa
Neno naslušah se ja ovakvih priča ima 10-tak i više godišta. Ako je meštar u pitanju uopće ne treba ni imati optički ciljnik na karabinu. Kakav 7x50 sa skidajuća montažom - neosvjetljeni???? Tko zna dobro pucati sve to bez problema pospremi mehaničkim nišanom. 

Vjerujem da se ipak može pisati i o temi tko ima većeg i boljeg (nadam se da to nije zabranjeno).

zhrvoje:
Dragi kolege ne pisete o tome tko ima veceg buduci da nitko nema ovu optiku, vec pise o tome koliko je nekom drugome velik....

grom:

--- Citat: Neno - 25. 05. 2020. 13:58:14 ---Kako mi stvari sad u glavi stoje 7X50 bez ikakvih svjetlećih pi****ja i dobar red dot na dobroj skidajučoj montaži su sve što mi treba.

--- Kraj citata ---
Neno dobro dođe nekad optika, ali realno na mojem terenu mi ne treba toliko. Ako je potreba koristim stari 6x42 sa kristalnom slikom i stvarno mi drugo ne treba. Možda nekad nataknem kakav 1.5-6x i amen, tako da se načelno slažem s tobom. Tko se bavi dočekom u sumrak i zoru, onda treba. I to baš taj što si naveo.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju