Optike i nosači > Optike
YUKON optike
trapavi:
--- Citat: grom - 04. 02. 2020. 21:22:54 ---Ne znam, kod mojih kolega su dvije. 1-4 i 1.5-6x. Obe uredne i rade dobro.
--- Kraj citata ---
Vrlo lako da će doć jedna od tih. Čuj skupa optika em što je skupa em moraš je pazit pa te više opterećuje nego veseli . Za novogodišnje praznike mi karabin dobio ranicu na kundaku , no i malo oštetio poklopac tureta . Srećom nije ništa strašno ali da je optika od 1500 eura pojeo bi se . Nije se moguće pentrat po liticama i pazit na ogrebotine , stoga je moja filozofija po pitanju oružja i pribora takva da na prvo mjesto ide robusnost i upotrebna vrijednost a ostalo nebitno.
Goran:
Koristio Yukon 1.5-6x42 dok sam pucao Core thermal na vrhu te optike i ispalio oko 400 metaka, kolega i sad koristi na 243W dok sam ja pucao 3006. nikad problema sve radi. moglo bi staklo biti bolje ali bi bila i cijena. Imam na 22 LR 3-12x56 i s njim sam zadovoljan za ono sto treba raditi. Imam jos negdje stariji Craft 3-12x56 i on radi OK samo se slabo koristi. 1.5-6x42 je idealan za Pulsar Core thermal clip on i adapter odlicno pase. Nije neka strasna kvaliteta ali jeftina i prakticna optika za svakodnevni lov. Puno bolje nego kinezi mada je malo teze makar znas da je tijelo robusno a i staklo je tesko.
trapavi:
--- Citat: Goran - 05. 02. 2020. 00:57:47 ---Koristio Yukon 1.5-6x42 dok sam pucao Core thermal na vrhu te optike i ispalio oko 400 metaka, kolega i sad koristi na 243W dok sam ja pucao 3006. nikad problema sve radi. moglo bi staklo biti bolje ali bi bila i cijena. Imam na 22 LR 3-12x56 i s njim sam zadovoljan za ono sto treba raditi. Imam jos negdje stariji Craft 3-12x56 i on radi OK samo se slabo koristi. 1.5-6x42 je idealan za Pulsar Core thermal clip on i adapter odlicno pase. Nije neka strasna kvaliteta ali jeftina i prakticna optika za svakodnevni lov. Puno bolje nego kinezi mada je malo teze makar znas da je tijelo robusno a i staklo je tesko.
--- Kraj citata ---
Pa da , meni treba kako rekoh za terene gdje se često kvrcne po kamenju , raslinju itd . Brdsko planinski teren jako težak, nepregledan gdje doduše postoji ali samo jako malo mogućnost dugog hica . A za svinje na kratko to uvećanje je odlično , a ako bi trebalo i na nešto duže do 200 ili koji više metar kome nije dosta uvećanje od 6 puta neka uzme ribarski štap i ostavi se ćorava posla.
Gogsa:
Nisam se uopste nadao ali eto dobio sam na eGanu natjecanje Yukona 3-12x56 novi za vrlo povoljnu cenu.Trebao bi da zameni starijeg modela Swarowski 6x42 na Mausera 66S u kalibru 6,5x57. Taj Swarowski mi je kao nov pa mislim da cu da ga stavim u orman za "svaki slucaj". Treba i skroz novu montazu mislim da ce da bude ERA ali to ce Majstor da montira. Vidim da ovde na Forumu ima dobra iskustva sa Yukonom pa nadam se da ce dobro da sluzi.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju