Lovna kinologija > Pomagala
Garmin Astro?
STARI AVDZIJA:
Ma ne ljutim se Nikola daleko od toga samo se možda nismo shvatili u suštini a shvatam i tvoje da tako kažem frustracije jer se sj...š oko neke organizacije a neki bi da im svežeš za drvo pa ga pozoveš u lov ma sve kontam.poz.
Schultz and Larsen:
Imao priliku koristiti Garmin Astro 220 model. Ja, licno, nisam nikakav pobornik ovih elektronskih pomagala. Ali zbog licne sigurnosti a i kera, i zbog ferme, hajde da se i to cudo proba ;D
Meni je kompas i karta zakon kada idem po gudurama bez kera.
Ali, nakon koristenja sam se bas bio odusevo ovoj spravi. Teren: Tajga zim, dubok snijeg, ne vidis 2-4 metra ispred sebe, magla dolazi i odlazi, a se ravno ko' Panonija u nedogled. Gdje se god okrenes suma. Vuka ko' pljeve.
Svako od nas je imao jedan Garmin. Baterije su trajale dugooo na -7. Citav dan od 8 ujutro do 4 popodne. Obicne AAA. Pratili smo tri objekta na ekranu. A sta me je najvise obradovalo je laka upotreba i preciznost. Uredjaj se moze "zoomati" u i van!! Znaci vidis dje ti je ker na raznim daljnama 500,400, 300, sve do 2 m. Pratis mu rutu kuda je isao, gdje je stao i td. Mrak od instrumenta. A kada stane u fermu onda se pojavi na ekranu poruka, pas u fermi i tihi zvuk od aparata. Isto tako ima raznih funkcija, mjeri razdaljinu od A do B itd.
Druga stvar, moze se pratiti i kolega lovac. Ja sam imao jedan odesiljacu u ruksaku, a isto tako i kolega. Tako da smo u svako doba znali gdje je ko!! A radio kako komunikacija. Ne moze bit bolje.
Preporucujem ovu spravu svakome ko' moze da je priusti. I GPS i pracenje kera i ferma ujedno d4
Kerovi su vrijedni a i lovci da se nedaj Boze ne izgube ;) ;D Cijena je visoka(4000 kuna), ali jednom se place kad kupujes kvalitet ;) ;D
Evo kera i ogrlice.
bravarica:
Čini mi se da je ovo stvar koja mi treba, jer ja i kolega imamo psa koji zbog konfiguracije terena odluta preko brda u susjedna lovišta, pa ga onda tražimo cijeli dan. Mislim da bi s ovim u svakom trenutku znali gdje je. d4
spageti:
POzdrav svima, evo pratim ovu temu i nisam uspio saznati gdje ima za nabaviti ovu spravu.
Znam da je zabranjena za HR al ko ga šiša moram je nabaviti. Vec sam se rasptitvao preko distributera ali mi je rekao da je jednini način sjesti u auto skočiti do italije i prošvercati. Ta mi solucija nikako ne ide na ruku, pa ako imate nekakvu informaciju gdje ili preko koga se moze spravica nabaviti.
Hvala unaprijed.
jura_:
--- Citat: Štef - 03. 12. 2008. 21:02:53 --- Garmin Astro radi na način da ti u ruci imaš uređaj sa topografskom kartom na kojem ti se pokazuje lokacija jednog ili više pasa, ovisno o tome koliko imaš ogrlica-odašiljaća!
Inaće, uvoz uređaja Garmin Astro je zabranjen u Republiku Hrvatsku!
--- Kraj citata ---
Znaš li zbog čega je zabranjen i di to piše?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju