Lovna kinologija > Pomagala

izrada boksova

<< < (4/11) > >>

lovacpd:
Meni jedan kinolog davno rece da je najbolje psima mjenjati mjesto boravka u dvoristu oko kuce.....imati 3-4 lokacije i svako par mjeseci izmjestati kucicu i psa i tako u krug....
pa vi sad vidite.....

bat:
Da li je bolje u boksu sve betonirat ili pola pola,znam da je lakse cistit kad je beton jos sa nagibom pa lipo sve isperes vodom.Ali mi je netko reka da psu sape stradaju,eto pa molim za misljenje.Moram napravit boks pa prikupljam info.

grom:
Ako imaš mogućnost sve u beton! Od čega će mu stradati šape?? Još je bolja najkrupnija granulacija tucanika,a jedan metar kvadratni ogradiš daskom 15 cm visine i napuniš pijeskom, tj,pržinom. Tu ga naučiš da kaki,lopatom baciš vani i to je to. U Dalmaciji je poželjno da od grube i tvrde podloge psu šape otvrdnu, tj. da dobije "obuću" jer kad skače po kršu puno mu je lakše i teže ozlijedi šape o oštro kamenje.

šokac:
Beton je najzahvalniji za održavanje , ali je i najhladniji .
U Dalmaciji se vjerovatno na to ne obraća pažnja ali
tko je ipak malo višlje ...
bat ako si u mogućnosti probaj sjevernu stranu
potpuno zatvoriti i postaviti zadnji kraj kućice
uz taj zid tako da što manje vjetra ulazi u kućicu .
Ostale strane boxa ostaviti otvorene radi prozračnosti.
Naravno nemoraš poslušati , to je samo savjet .

banjsakz:
ja imam betonsku podlogu u boxu i mislim da je to najbolja varijanta...ispred kućice sam stavio 1m x 1m podlogu od parketa starog...a i vidim ljeti najrađe leži na betonu i kad je van boxa z1

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju