Lovna kinologija > Pomagala

Prijevoz psa u automobilu?

(1/16) > >>

Step:
na koji način vi prevozite pse? da nebi dobio flisku od starijih članova....pa pitam?

prošao sam skoro sve Pet shop-ove ali nitko mi nije mogao reči neki standrad za psa mađarsku vižlu visine (dok naraste) oko 55 cm? svatko mi priča svoju priču, što vi kažete? malo mi je glupo kupiti sada manji kavez, pa onda veći, nije baš da su jeftini.  rol  a sada je non stop negdje vozim pa mi slini po vratu  sl

KOBI:
Po mome misljenju to je najbolje rijesiti na slijedeci nacin.
Uzmes auto prikolicu.
u zavisnosti koliko hoces pasa drzati u njoj biras velicinu iste.
uzmes tankog lima i natkrijes ju,
s tim da napravis tako da se krov moze skinut da ako ti zatreba prikolica za nesto prevesti,
sa zadnje strane napravis vratica na baglamama ili nekim drugim sistemom,
ako je prikolica standardne velicine uzmes nesto pa ju pregradis na dva dijela pa odma imas dva boxa,
pse mozes u njoj drzati i ona ti moze sluziti ka kucice za pse,
kada ides u lov samo zakacis prikolicu za kuku od vozila i po gasu,
a ako ti zatreba prikolica za nesto privremeno iselis pse pa ih opet vratis,
ako si u lovu i odstrelis nesto od krupne divljaci mozes umjesto pasa natovariti nju i odvesti u selo a po pse doci u drugoj turi.
sta je prednost ovakvog drzanja i prijevoza pasa.
1.kad god hoces mozes skinuti krov i oprati prikolicu,
2.psi ti ne smrde po autu,
3.doticni ti ne trgaju kablove od signalizacije ili muzike u gepeku.
4.mozes napraviti i bravu na vratima i zakljucati pse dok sjedis pred kaficem sa kolegama da ti ih neko ne ukrade....
i zaboravio sam jos napomenti da moras obezbjediti psima da imaju svjetlost i zrak dok su zatvoreni u njima.

Nikola:
Ja svoje pse vozim
i na prednjem dijelu auta.. na onoj gumi. na podu..
u gepeku...
nema sječe žica, ćupanja kablova, i tako
sami uskaču u gepek..
za tako nešto treba vremena za privikavanje..
svoju staru istarku sam znao na izložbe voditi na zadnjem sjedištu,..stavim njenu deku  i ona kao dama...
jednom...je ostavim tako i odem u pevec.. vraćam se.. a ono cijela jedna familija stoji kraj auta i gleda u kuju.. ona  sjedi i gleda u njih..

Harry P.:
svojevremeno sam u jednom od lovačkih glasila vidio gajbe za transport koji su bili izrađeni od poliesterskog materijala za proizvodnju čamaca (stakloplastika). spomenuti boksovi iliti gajbe se montiraju na krov automobila i koliko se sjećam, ljudi koji su ih testirali kažu da su zadovoljni, e sad...

magwin:
Karavan i u gepek s mrežom i jednostavno i lako d4

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju