Lovna kinologija > Pomagala
Zvonce za markiranje kod ptičara
jura_:
Naime imam kujicu bretonku pa me zanima dali iko koristi kakvo zvonce za signalizaciju markiranja kod ptičara. Naime nemam baš 900kn za biper pa bi volio čuti vaše savjete u svezi toga. Kakvo bi zvonce moglo poslužiti i dali ima di za kupiti?
almir:
Ima zvono za kupit kako ne.
Imaš u "LISICA" Nedeljanec cijene se kreču od 20-60kn
Evo kako zvonar pići po polju http://forum.lovac.info/index.php?topic=2289.15
A imaš i biprer za manje para u oglasniku
http://www.lovac.info/component/option,com_marketplace/page,show_ad/catid,2/adid,1220/Itemid,156/
sad kako hočeš.
nazime:
Zvonce je ok dok pas pretražuje i kreće se pa ga čuješ. Ne valja kad pas markira. Ako ga nisi dobro pratio i ako je visoka trava, zvonce baš ne koristi previše.
Biper je zakon. Znam da puno košta, ali kupiš ga jednom i imaš ga. I svaki put kad ga čuješ kad je pas u fermi zaboravit ćeš koliko si ga platio. Stavi svaki mjesec 50-100kn na stranu i na početku sezone dodaš koliko fali i to je to.
damjanovicd:
evo pogledaj moju sliku imam takodjer bretonca i zvono je prava stvar --> prtis ga i tamo gdje si zadnji put cuo ides 90% da markira! a to zvono (u austriji) kosta 10€
Tava:
--- Citat: nazime - 03. 04. 2009. 00:19:06 ---Zvonce je ok dok pas pretražuje i kreće se pa ga čuješ. Ne valja kad pas markira. Ako ga nisi dobro pratio i ako je visoka trava, zvonce baš ne koristi previše.
Biper je zakon. Znam da puno košta, ali kupiš ga jednom i imaš ga. I svaki put kad ga čuješ kad je pas u fermi zaboravit ćeš koliko si ga platio. Stavi svaki mjesec 50-100kn na stranu i na početku sezone dodaš koliko fali i to je to.
--- Kraj citata ---
Pa bit je u tome da kada ne čuješ da zvonce zvoni znaš da ti je pas u fermi. U suprotnom će se dogoditi da ćeš nemilice zvati psa, možda ga kazniti zbog neposluha, a sve samo zato jer nisi mogao znati što se dogodilo. Ja sam apsolutno za to da pas koji ima čvrstu fermu ima zvonce tako da tišina znači da je pronašao divljač. Što više ja sam za to da i pas gonič bude označen zvoncem, jer na taj način jasno daje do znanja lovcima na štandu da se radi o psu, a ne o DS. Na taj način neiskusan lovac, koji je brz na okidaču, neće počiniti grešku koja će ga pratiti do kraja života.
Pozdrav
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju