Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Ponuda.:. potražnja
Molim Vas savjet - Carl Zeiss optika
Klaja:
Pozdrav. Vidim da se piše o Jeni pa da kažem koju. Pušku tatru sa sačmenim i kombin.cevima nasledio od oca,puška kupljena 1974god u Zagrebu. Na njoj optika Zaiss Jena 4x32 koja me i dan danas služi jako jako dobro. Bistra slika ,čvrsta i pouzdana. Na njoj je org.montaža skidajuća,kod skidanja se ne pomera grupa pogodaka. Za lov na svinje odlična,ima i mali tunel koji mi u par situacija dobro došao. Najveći početnički problem dok se čovek ne navikne na grubu končanicu. Dolazi uglavnom do prepucavanja ali zbog toga ja sam upucavam i namestim po mojoj želji. Imao sam jako lepih pogodaka tj.odstrela.
salic:
Imam je na drilingu i ne mislim mijenjati. Na končanicu se lako nauči, a bolje se vidi u sumrak nego neke optike sa puno većim objektivom. Jednostavna, lagana robustna.
tyrol:
--- Citat: Laufer 223 - 03. 11. 2016. 16:21:10 ---Upucavanje je malo pipljiv posao, ali kad se upuca, a upuca se sa cca 10 metaka dugo, dugo drži grupu.
--- Kraj citata ---
Laufer d4
Meni je trebalo i više.... ;) da budem siguran d7
Deda:
Danas sam upucao steru Jennu,
Znači otprilike ovako:
100m
ZH 324
Sellier i Bellot SPCE 11,2g
Potrošio sam 12 kom za upucavanje, 9 kom da dodjem u 10-ku R-50 mete i još dva za provjeru, grupa 4cm,
Ispucano nakon upucavanja još 18 komada i dalje drži grupu.
Nije sub moa, ali za lov mislim da je dovoljno, možda bi s drugim streljivom moglo i bolje.
Hvala na savjetima koji su mi pomogoli.
deeejan:
eto vidis d4
bravooo
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju