Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Ponuda.:. potražnja

P: Igman 11.2 g 7x57r

<< < (2/3) > >>

Štef:
i moj je 7x64 - očito su ovi u konjicu malo više flašu navukli kad su radili ovu moju seriju  hao hao hao nemam pojma zašto mi se to događa ali je više ne koristim  zagi

Tyger:
Ova je iz '88.
Trebam dati nekome nekoliko komada da se proba.
Stajalo na tavanu, ali je u dobrom stanju, prebrisano i na suhome.

drazenx:
Tyger otvori jedan metak ako je barut suh  i čahura iznutra nije pozelenila nema problema.

Štef ja imam još dvije kutije pa ako neko želi tormentirat pušku neka javi da mu pošaljem  fre

Štef:

--- Citat: drazenx - 07. 05. 2014. 21:36:09 ---Tyger otvori jedan metak ako je barut suh  i čahura iznutra nije pozelenila nema problema.

Štef ja imam još dvije kutije pa ako neko želi tormentirat pušku neka javi da mu pošaljem  fre

--- Kraj citata ---

hao hao dobar - žig je vlastite proizvodnje  hao hao

Neno:

--- Citat: Štef - 07. 05. 2014. 20:02:45 ---Tyger, ako smijem  sor  - to je municija stara više od 25 godina - imam je i ja u drugom kalibru. Primjetio sam da su pritisci kod ispaljenja preveliki, odnosno zatvarač se iduću minutu ne može otvoriti (mauser sistem) pa sam je jednostavo izbacio iz daljnje upotrebe. Negdje sam čitao da barut sa godinama mijenja kemijski sastav odnosno da neki elementi u sastavu mijenjaju svojstva.  zagi

--- Kraj citata ---

Da imao sam sličan slučaj s 7,9 vojnom iz 1951  8) doduše zatvarač se mogao odbraviti ali je zato kuma pošpricalo po očima kroz zatvarač  ::)

Žao mi je što nisam imao kronometar ali brzina je sudeći po trzaju bila fina  ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju