Za goste i nove članove > Predstavljanja novih članova foruma LOVAC

Pozdravljeni

<< < (2/3) > >>

Lazar:

--- Citat: ges - 17. 04. 2015. 11:37:27 ---Dobrodošao!

U tvojem predstavljanju je vidljivo da te više zanima streljaštvo nego lov. Da bi se bavio istim nemoraš biti lovac sor

Lovstvo je kompleksna grana u kojoj je lov na zadnjem mjestu. To mnogi zaboravljaju. Mislim da bi se svatko tko želi biti lovac prvo trebao razvijati u smjeru uzgoja i zaštite te nevidim kako su odlasci u lovište "potpuno promašeni" bez prethodnih odlazaka na streljanu.

Svakako se slažem s tim da kad lovac odlazi u lovište s ciljem lova,mora prije toga dobro upoznati svoje oružje i njegove(i svoje) mogućnosti na streljani.

--- Kraj citata ---
najbolji post u zadnjih 6 mjeseci  just

von Schultz:

--- Citat: ges - 17. 04. 2015. 11:37:27 ---U tvojem predstavljanju je vidljivo da te više zanima streljaštvo nego lov. Da bi se bavio istim nemoraš biti lovac sor
--- Kraj citata ---

Da, tu si u pravu, više me zanima streljaštvo, nego lov, ali mi je i lov sam po sebi interesantan i želim se okusiti u njemu. S ovom drugom rečenicom se ne slažem budući da se ponovno moram pozvati na suludu birokraciju i hrpu gluposti izrečenih u našim zakonima kojima je dobivanje oružja puno teže izvedivo za osobe koje imaju veće preferencija spram streljaštva u odnosu na lov. S položenim lovačkim ispitom ubijam dvije muhe jednim udarcem.

--- Citat: ges - 17. 04. 2015. 11:37:27 ---Lovstvo je kompleksna grana u kojoj je lov na zadnjem mjestu. To mnogi zaboravljaju.
--- Kraj citata ---
Slažem se, ja sam pri pojmu lova u prvom postu aludirao na onu suštinsku svrhu lova, ne na sve vezane djelatnosti. No činjenica stoji da je u društvu imidž lovaca sveden na pijance koji idu pucati po nevinim životinjama, a na žalost takvih je jako puno. Najčešće nisu niti upoznati sa svim ovim o čemu ti pričaš, a ponajmanje sa svojim oružjem.

Zato sam i na prvom mjestu naglasio svoju neiskustvo jer mi nije cilj doći u lovište glumatati frajera, već se zbog svoje i tuđe sigurnosti  upoznati s oružjem tako da mi držanje istog bude prirodna pojava.

zmajcom:
 welcome zagi

Luka 94.:
 welcome

Ljubi:
 welcome  zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju