Lovna kinologija > Prehrana pasa
prehrana štenaca
Felis:
ja bih uvijek dao prednost kuhanom mesu... a sad hoćeš li ga stavljati u mlijeko (pretpostavljam kravlje), savjetujem ti da to bude negdje na tjelesnoj temperaturi. Zgodno ti je ostaviti to isto usitnjeno meso u juhi u kojoj je kuhano, tako da odmah dobiju i malo vode.
što se tiče hrane za štence i mlijeka... možeš... isto tako možeš i hraniti kuju hranom za štence. To je neki kompromis između truda (novca) i rezultata... ako želiš nešto više... možeš kuhati... i to je u biti to...
jedino što bi bilo bolje od toga je da sama pojedeš nešto mesa pa ispovraćaš, kao što vukovi rade... ali to bi već bilo pretjerivanje fre
bella:
pa da li bi kuji isto trebalo hranu za štence stavljati u mlijeko ili je davati kuhanu...
Felis:
Davati kuji kuhanu hranu za štence ili natopljenu u mlijeku?Ako kuju već hraniš suhom hranom, nema potrebe za mlijekom - hrana za štence ti je već u startu bogatija proteinima i kalcijem od hrane za odrasle pse, tako da ćeš s time riješiti sve.
Nastoj kuji pogotovo pred kraj graviditeta (zadnja trećina) dati više obroka (3-4) jer joj je probavni sustav komprimiran volumenom štenaca, a potrebe za hranom zbog veličine štenaca povećane.
bella:
hvala na odgovorima kuji ću pred kraj grviditeta početi davati hranu za štence i nastaviti dok doji štence bi li mi mogli preporučiti neku određenu marku hrane ili to nije važno...
Felis:
uvijek je važno... ja koristim cibau (farmina) jer mi je dobar, ima dobar sastav i ok cijenu... ali koliko ljudi, toliko iskustava, tako da je nekome možda nešto drugo bolje... u svakom slučaju se nastoj kloniti jeftine hrane u rimfuzi...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju