Lovstvo > Provjera znanja
INVAZIVNE VRSTE?
Zoran:
evo kolega ti bi nama mogo neki korisni lov organizirati, u smislu zastite flore i faune, i ostalih zivotinja koji se nemogu odranitiod tih nametnutih!
i ujedino napises jos neki doktorat o tome i budes faca nakraju! :laugh:
malo se salim nemoj se ljutiti inace je ovdje malo sve uveseljavam ;)
Lynx:
Što se tiče mungosa, slobodno ih sve možete sve smaknuti ;) Al problem je što se te male beštije ne daju tako lako uloviti, a ne vjerujem da su zanimljive lovcima kao neki trofej.
Ako se ide u lov na mungose, i ja bih uzeo pušku u ruke d7 Vidio sam ih na Mljetu sad u 6. mjesecu, na nekih 10 m od mene, dijelili smo isti teren za zmije :)
perop:
Zmije su na Mljetu bile nekada veliki problem. Puno je ljudi umiralo od ugriza zmjja a stari mljećani se spominju da nije bilo rijetko vidjeti čitava klupka smotanih zmija na pojedinim mjestima. Bilo je puno otrovnica. Kada bi nekoga ugrizla zmija obzirom na izoliranost ovog otoka dok bi došao do liječnika najčešće je bilo kasno. Tu je mungos napravio dobru stvar i zmije naročito otrovnice prorijedio na podnošljivo stanje tako da se danas Mljetom može loviti šetati ili obavljati poljodjelske radove bez ikakvih problema. Obzirom da sam član LD Mljet razgovarao sam sa domaćim ljudima i oni smatraju mungosa korisnom životinjom koju nipošto nebi iskorijenili (možda prorijedili).
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju