Lovstvo > Provjera znanja

Pitalica

<< < (2/5) > >>

STARI AVDZIJA:
ovdje se stvarno ponavljamo postoji tema od ranije i veoma poučna objašnjenja uz ilustraciju.

Antezg:
Postoji tema ali ovo s njom i ilustracijom nema toliko veze niti se ponavlja. Tamo se govori o velikim daljinama i prebačaju, a ovdje o maloj daljini i podbačaju. Ovo nije situacija iz teorije i udžbenika već iz prakse sa kakvom se susrećemo u svakodnevnom lovu.
Iznio sam neka svoja zapažanja i iskustva za koja smatram da mogu pomoći ljudima koji ne pucaju divokoze u alpama na 300m nego svinje, lisice,kune,...na 20-30m,kako nebi promašili ili ranili divljač, a ako stvarno nekome smeta ova tema ili ju smatra uvredljivom  ili na bilo koji način neprimjerenomččč neka ju moderatori brišu  d1.

Huntercro:
meni se to nikad ne dešava

Zoran:

--- Citat: Antezg - 29. 11. 2008. 11:27:45 ---Ajmo nešto primjenljivije u praksi-kuda ide hitac upučen sa visoke čeke na cilj udaljen recimo 30ak metara?-pogotovo sa vrlo visoko montiranom optikom kakve su najčešće kod nas.
Ovakva situacija se vrlo često pojavljuje na terenu.

--- Kraj citata ---

ide direktno gdje pucam! bar je kod mene tako!
jedino ako pucam kroz vodu onda je to lomljenje svjetla!  uf

Lazar:
na ovom hranilistu je jazavac cesta musterija i kad pucam sa ove ceke na njega (30m - 8x57) drzim za saku iznad jazavca da bi ga pogodio po sredini. puska je upucana +4 cm na 100m

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju