Lovstvo > Provjera znanja
Trofej ili Trofeja?
magwin:
--- Citat: Huntercro - 31. 08. 2008. 22:34:45 ---E sutr ja odoh kao i moj pušk da ostrelimo vepr. Bit će prekrasan prekrasan trofej na moj zid u moj sob.
z11
--- Kraj citata ---
d4 d4 d4 d4 d4 dobaaaar!!!!!!
Pebac ga u tem vic
Nosler:
:D :D :D
medicus:
--- Citat: magwin - 31. 08. 2008. 22:37:35 ---
--- Citat: Huntercro - 31. 08. 2008. 22:34:45 ---E sutr ja odoh kao i moj pušk da ostrelimo vepr. Bit će prekrasan prekrasan trofej na moj zid u moj sob.
z11
--- Kraj citata ---
d4 d4 d4 d4 d4 dobaaaar!!!!!!
Pebac ga u tem vic
--- Kraj citata ---
takozvano "nepostojano a" ;D ;D ;D
Lovac:
The End.
Laa Laa odgovorila, moj izvor kaže: RIJEČ TROFEJ ILI TROFEJA nastala je od grčke riječi tropsion, a ona pak od riječi trope, koja ozvačava neprijateljev bijeg-znak pobjede....uglavnom zanimljiv članak LV 57str/3/2002, autor JosipTrohar, dip.ing.šum.
Iz njega je evidentno da autor, kad je nazvao naslov članka "Što su lovačke trofeje?" favorizira riječ "trofeje", ali odmah prva rečenica članka počinje sa "RIJEČ TROFEJ ILI TROFEJA nastala je od grčke riječi..."
U svakom slučaju zanimljiv i koristan članak, ja nemam dozvolu autora da ga prenesem ali rado bih....
Laa Laa:
--- Citat: LOVAC - 01. 09. 2008. 10:11:03 --- moj izvor kaže
--- Kraj citata ---
Postoje izvori i izvori... ;)
No, relevatni su jedino radovi jezikoslovaca Anića, Silića, Finke, Babića & co (dakle, naši kroatista, a ne dipl. inž. šumarstva - uz dužno poštovanje navedenom autoru, članak nisam čitala pa ne znam da li je navedeno odakle njegova definicija).
Odnosno važeći Pravopisi, Etimološki rječnici, Eciklopedijski rječnici, Rječnici stranih riječi, Razlikovni rječnik hrvatskog i srpskog jezika... S naglaskom na VAŽEĆI.
Standardni jezik je jedno, a govorni nešto sasvim drugo. Svatko neka govori kako god mu je drago, no zna se što je ispravno. d2 d2 d2
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju