Lovstvo > Sokolarenje
Revitalizacija Stepskog sokola u Hrvatskoj
Petrinja Saker:
fotografije g.grlice, iz slavonije.
NLT:
Koliki broj Stepskog sokola je potreban da bi ih sadasnje staniste odrzalo u ravnotezi u HR? Sta je sa vjetrusom? Koliki je njihov broj i da li opada ili je stalan? Koji su najcesci uzroci smrti osim trovanja glodavaca? Ja mislim stihijski proizvesti i pustiti bilo koju vrstu u divljinu bez potrebne potpore za buducnost je uzaludno bacanje truda i novaca. Isto kao sto sam citao da su srne potrovane u Slavoniji moze se dogoditi i sa sokolima. Zakon je tu da se postuje ali zakoni se mijenjaju i dopunjuju. Ako se zabrani upotreba otrova kao sto je donesen zakon zabrane ubijanja ptica grabljivica mozda umjetni uzgoj nece biti ni potreban. Mozda staniste ni ne moze podrzati veci broj stepskog sokola. My2c.
Goran
dean:
Mislim da je za ovaj i svaki drugi sličan projekt od presudne važnosti naobrazba! Ali ne samo onih ljudi koji će ga provoditi već i svih lovaca, jer je to za njih "škanjac"! U biti, neupućeni svakoj ptici grabljivici daju taj naziv a ni ne znaju o kojoj je životinji riječ. Samim time su moguće radnje koji ne bi išle u prilog uzgoju ili zaštiti te ptice u prirodi. Znači problem je neznanja, prije svega, a onda dosljadna primjena zakona o zaštiti ptica grabljivica.
Inače je projekt za svaku pohvalu! Još da se malo digne broj sitne divljači! Di bi nam bio kraj!? d4
Viktor:
--- Citat: dean - 25. 02. 2008. 08:35:18 ---Još da se malo digne broj sitne divljači!
--- Kraj citata ---
Apsolutno JAKO BITNA STVAR!
draganco:
Najveci problem je neznanje-nepoznavanje (Ornitologije)kod Lovaca.Za vecinu njig svaka vrsta grabljivice,pa cak i Stepski soko je Kobac.I normalno naklakse je uperiti pusku!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju