Lovstvo > Sokolarenje

šta se može jastreb kokošar kristiti za soklarenje?

<< < (4/7) > >>

draganco:
Ja sam za razliku od tebe imao samo posete(svakodnevne)Jastreba i Sivog Sokola(stajn Falke) ponekad.Jednom prilikom Sokol je u vazduhu odkinuo glavu Pismonosi.A Jastrebovi(ginuli su)zbog niskog leta.

Petrinja Saker:
 ;) to je sigurno bio velicanstven prizor vidjeti borbu divljeg sokola i goluba.
e to ja za razliku od tebe nikad nisam vidio.
 d4

draganco:
Pravi prizor.Jedne zime u roku od 15min Sivi Sokol je izveo 4 udara.U dva je bio uspesan,ali je u prvom udaru isputio goluba.Za svaki napad je morao da postigne visinu zbog brzine u poniranju.A tada je probivao zvucni zid.

NLT:
Pertlovi so specijalno brzi i drze se u uskom jatu a nema druge vrste goluba koja bi uspjela uklopiti se u njihov let.Prave ostre krugove i osmice a kada sokol udari samo se razdvoje i sastave iznad njega. Ja sam ih namjerno letio usred dana jer bi tada soko udario iz pravca sunca. Od stotinu pertlova poderao mi je samo par komada i odneo par mladih ali zato Hanoverske, Tiplere i Srpske cesto.Pertlovi su znali sokola odvesti iznad oblaka i tamo ga izgubiti. Ako bih ikada ovdje u Kanadi drzao golubove to bi bili pertlovi.Ovdje ima ptica grabljivica na svakom koraku.
Goran

--- Citat: draganco - 22. 02. 2008. 21:54:14 ---Pravi prizor.Jedne zime u roku od 15min Sivi Sokol je izveo 4 udara.U dva je bio uspesan,ali je u prvom udaru isputio goluba.Za svaki napad je morao da postigne visinu zbog brzine u poniranju.A tada je probivao zvucni zid.

--- Kraj citata ---

Petrinja Saker:
gorane pa to si ti , joj sta me mucis.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju