Divljač > Stručna općenita pitanja

Koliko se životinje koriste instinktima, a koliko razmišljaju?

(1/3) > >>

Miro:
U lovu i izlascima u lovište često smo svjedoci vrlo neočekivanog ponašanja divljači i uvijek se pitam da li taj srnjak, zec, lisica, vepar ipak ima nekakvu svijest ili ono što ne razumijemo nazivamo instinktom. zagi

evaeva:
Sve životinje razmišljaju, neke manje neke više ali sve imaju potrebu za hranom i idu za njom ma gdje god ona bila, put do te hrane ponekad traje kraće ili duže vrijeme zavisi koliko su gladne i naravno oprezne jer im instinkt govori da moraju uvijek biti na oprezu.
Čim čuju neki neprirodni zvuk ili šum stanu ili pobjegnu u neko skrovito mjesto.
Naravno da ne razmišljaju poput ljudi jer bi inače one lovile nas.

fazan:
Svijest ili moć razmišljanja imamo samo mi , koliko god to često izgledalo čudno , ako se analizira naše ponašanje  !
 Sve drugo je  instinkt!

lovac 1:
Životinje i te kako dobro razmišljaju.
vepar točno zna gdje se može ležerno najesti ,
a gdje vreba opasnost.
Kad se po lovištu lampari i puckete, i sami vidimo kak se divljač ponaša.
Sami smo svjedoci prepredenosti i razmišljanja pojedinih životinja i zvjeri
prije nego što izađu na hranu. A o zaštiti svojih mladunaca da i ne govorimo.
A njihovo sječanjenje na pojedine situacije i opasnosti ja daleko jače od ljudskog.

Radnic:

--- Citat: lovac 1 - 17. 12. 2011. 00:15:45 ---Životinje i te kako dobro razmišljaju.
vepar točno zna gdje se može ležerno najesti ,
a gdje vreba opasnost.
Kad se po lovištu lampari i puckete, i sami vidimo kak se divljač ponaša.
Sami smo svjedoci prepredenosti i razmišljanja pojedinih životinja i zvjeri
prije nego što izađu na hranu. A o zaštiti svojih mladunaca da i ne govorimo.
A njihovo sječanjenje na pojedine situacije i opasnosti ja daleko jače od ljudskog.

--- Kraj citata ---

...sto se opet svodi na zaključak kolege fazana...svjesne su toliko da bi opstale a ne da bi razmisljale...dakle to je prirodni instinkt za opstanak i preživljavanje.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju