Divljač > Stručna općenita pitanja
Posljedice ranjavanja divljači
KOBI:
Ja sam stvarno lud sto se potrage tice i cesto iako znam da je opasno idem trazit(vepar u noci).Al uz dobre pse,adekvatno oruzje,opremu i disciplinirane kolege rekao bih da se ta opasnost svodi na minimum.
Lazar:
ja uvijek kazem "no risk no fun " teaa
KOBI:
--- Citat: Lazar - 03. 03. 2011. 22:52:54 ---ja uvijek kazem "no risk no fun " teaa
--- Kraj citata ---
d4 d1
skyangel:
--- Citat: fazan - 03. 03. 2011. 20:32:02 ---
Najgori su oni koji ispucaju metak , eventualno rane i bez imalo srama i morala kažu "dobil je" i na tome završava njihovo sudjelovanje u lovu za taj dan.
--- Kraj citata ---
Ovo dobil je mi je tak poznato da ti uopće ne mogu opisati. Vrlo česta poštapalica u krugu starijih "iskusnih" lovaca...
marijo_slat:
Pošto je trenutno aktualan lov na srnjaka sjetio sam se jednog lova prije par godina gdje je kolega odstrelio srnjaka u 6 godini sa slabom trofejom.Isti srnjak imao je zaraslu prostrelnu ranu visoko kroz nogu.Zanimljivost je u tome što godinu dana prije taj isti srnjak na tom području je trofejno bio u medalji viđao sam ga ali nisam ga dobio na puškomet dok je drugom kolegi "pošao za rukom" loš pogodak iza čega nije pronašao srnjaka.Evo pitanje za sve znalce koliki je utjecaj prostrela srnjaka na rast roga?Viđao sam slike kroz lovačke časopise gdje su prikazani srnjaci koji su bili ranjeni,a posljedice takvih ranjavanja su bili deformirani rogovi i sl.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju