Divljač > Stručna općenita pitanja

Što. kako i koliko životinje čuju

<< < (2/3) > >>

fazan:
Kada sam bio 30-tak godina mlađi  , ako sam nešto nanjušio , onda više ništa više nisam niti čuo , niti vidio !
 Sada slabije vidim i čujem  , a i njuh me je napustio , no Bog mi je izoštrio osjećaj opipa !  zagi

lovac 1:
Svaka životna dob donosi svoje čari , veselje i užitak.
Neki dan sam ponjušil međunožje od kume Zlate i podsjetio me
miriis na septičku jamu. medicusuper

deeejan:

--- Citat: fazan - 17. 12. 2011. 00:05:18 ---Kada sam bio 30-tak godina mlađi  , ako sam nešto nanjušio , onda više ništa više nisam niti čuo , niti vidio !
 Sada slabije vidim i čujem  , a i njuh me je napustio , no Bog mi je izoštrio osjećaj opipa !  zagi

--- Kraj citata ---
ti kao tetrijeb.. ;D ;D

Miro:
Još i  podpitanje - kako reagiraju na pojedine zvukove zagi

fazan:
Ako si svladao sve mirise kak veli Lovac 1   i ako si pripitomio zvjerku onda za početak "tihomir" , no kaj si duže sa zvjeri onda urednom dresurom i čestim ponavljanjem  , može sve .
No šalu na stranu , često sam u prilici da mladunčad divljači reagira na svaki  zvuk koji im je novi , morem naglasiti NOVI , jer  kod nas na Zagrebačkoj Gori  prije će pobjeći od prskanja ruku Autanom , no od rada motorne pile na 50-tak metara od mjesta gdje su zalegle .
 Tamo gdje se životinje rijetko susreću sa nama , potpuno su drugačije od onih koje svakodnevno imaju susrete sa tisućama  izletnika i planinara .
Želim reći da životinje čuju  ono što nama Bog nije dao da čujemo , no reakcija na zvuk je od staništa , do staništa drugačija .

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju