Divljač > Stručna općenita pitanja
Što. kako i koliko životinje čuju
fazan:
Kada sam bio 30-tak godina mlađi , ako sam nešto nanjušio , onda više ništa više nisam niti čuo , niti vidio !
Sada slabije vidim i čujem , a i njuh me je napustio , no Bog mi je izoštrio osjećaj opipa ! zagi
lovac 1:
Svaka životna dob donosi svoje čari , veselje i užitak.
Neki dan sam ponjušil međunožje od kume Zlate i podsjetio me
miriis na septičku jamu. medicusuper
deeejan:
--- Citat: fazan - 17. 12. 2011. 00:05:18 ---Kada sam bio 30-tak godina mlađi , ako sam nešto nanjušio , onda više ništa više nisam niti čuo , niti vidio !
Sada slabije vidim i čujem , a i njuh me je napustio , no Bog mi je izoštrio osjećaj opipa ! zagi
--- Kraj citata ---
ti kao tetrijeb.. ;D ;D
Miro:
Još i podpitanje - kako reagiraju na pojedine zvukove zagi
fazan:
Ako si svladao sve mirise kak veli Lovac 1 i ako si pripitomio zvjerku onda za početak "tihomir" , no kaj si duže sa zvjeri onda urednom dresurom i čestim ponavljanjem , može sve .
No šalu na stranu , često sam u prilici da mladunčad divljači reagira na svaki zvuk koji im je novi , morem naglasiti NOVI , jer kod nas na Zagrebačkoj Gori prije će pobjeći od prskanja ruku Autanom , no od rada motorne pile na 50-tak metara od mjesta gdje su zalegle .
Tamo gdje se životinje rijetko susreću sa nama , potpuno su drugačije od onih koje svakodnevno imaju susrete sa tisućama izletnika i planinara .
Želim reći da životinje čuju ono što nama Bog nije dao da čujemo , no reakcija na zvuk je od staništa , do staništa drugačija .
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju