Divljač > Stručna općenita pitanja

Utjecaj vuka na populaciju divlje svinje

<< < (5/7) > >>

PinzHunter:
@Medo

Molim molim, ako nadjes vremena, sve se da izorganizirati.

Svojim postom gdje si napomenuo da se vodeca krmaca neodstreljuje u lovistima kao sto su kod nas,pogodio si pravo u bolno mjesto.Samo sto ja to sa malo ljudi mogu podijeliti. Dosta ce vode proteci dok neki shvate sta se ustvari treba cuvati.
Po meni bi bilo dobro striktna zabrana lova i to na bar dvije godine, da se loviste malo odmori.
Ko moze nek lovi sa fotoaparatom.

Nesto malo prije Nove Godine sam u sumi naisao na ostatke vucje gozbe.Sudeci po ostacima kosti i jednog papka, mora da je nazimak platio glavom. Vec drugi dan nije bilo ni kosti ni papka, sve je pojedeno.

Dobra kob.

PinzHunter

stric:
lovio sam na terenima(tromeđa Lika,Dalmacija,Bosna) gdje je populacija vuka prilično brojna(viđano je po 5-6 komada u čoporu) i u pronađenom izmetu vukova nalazili smo samo dlaku divlje svinje; također je često primjećeno da su krda svinja sastavljena od nekoliko odraslih krmača,a svega 1-2 prasadi ili nazimadi!!! 

stric:
kad god bi se pojavio vuk na terenu svinje nestanu u slijedećih barem 2-3 tjedna! Kao predator ide linijom manjeg otpora i nastoji sa što manje truda i energije što više uloviti;ako je u čoporu od nekoliko jedinki pojedinačno će usmrtiti bilo koju divlju svinju, no najviše stradavaju prasad i nazimad, a "ako nema malih neće biti ni velikih"?!

Nikola:
vučja gozba.. svinja je minimalno 100 kg

fly:
Pozdrav Nikola. Jel to snimljeno kod tebe u lovistu? Ako je opasno su se priblizili i meni.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju