Divljač > Stručna općenita pitanja

Uvoz u HR divljači iz Afrike

<< < (5/7) > >>

miroslav_dabic:

--- Citat: valdop - 24. 01. 2010. 22:47:49 ---karantena u italiji košta 2000 eura za 90 dana po životinji, minimum je deset životinja. ta životinja ne će biti puštena u prirodu, ide u nešto kao zoo. radi se na nekakvoj mogučnosti za dva para životinja. čekamo do daljnjeg.
mislio sam da je ono na slici nekakav mješanac radi one izbočene njuške.

--- Kraj citata ---
bice mi drago ako uspijete,kako bi bilo lijepo kada bi mogli uvest bjelorepog jelena,divlju curku,toj divljaci odgovara nasa klima i za nekoliko godina cuvanja i paznje imali bi smo mnogo potpuniji lov...

Harry P.:
Vlado, ja neznam koja je poanta uvoza te svinje kod nas i što se pokušava sa time postići. Trofejne kljove nekog bastarda koje se opet nebih mogle rangirati sa našim tj. pravim DS.

Moje osobno mišljene je, već ako imaš volje, da odeš u Makedoniju i dofuraš svježe krvi odozdola i osvježiš postojeću populaciju.

Nekužim čemu gurati alohtono kad je i autohtono u k..cu. 

P.S.

Makedonija mi je pala prva na pamet.

Zoran:
ja se slažem sa svojim rođakom,,,
ako dovodimo bosance, mozemo i neke druge vrste isto!
 teaa

Harry P.:

--- Citat: Zoran - 27. 01. 2010. 00:23:24 ---ja se slažem sa svojim rođakom,,,
ako dovodimo bosance, mozemo i neke druge vrste isto!
 teaa

--- Kraj citata ---

Ma slažem se i ja s tobom da treba uvoziti, ali treba uvoziti nešto što se može prilagoditi i usporediti sa postojećim.
A kad smo već kod Bosanaca... tu ima nekog napretka jer su tri generacije za redom pružale otpor i nisu ništa htjele poprimiti od sredine u koju su došli. Ali... četvrta generacija se već polako lomi Danas već možeš čuti kad pozivaš Bosanca i umjesto uobičajenog "A" sad se već može čuti "Kaj je, bolan".
Nije puno ali je napredak...

P.S.

Da nebih ispalo da vrijeđam nekoga, ja se to na svoj i Zoranov račun šalim. 

Ja poštivam Bosance kao i samoga sebe.

valdop:
da. . . .

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju