Streljaštvo > Tehnika gađanja
MEHANIČKI NIŠAN
Peco:
Molim Vas recite Vaša iskustva s mehaničkim nišanima na karabinu. Do koliko udaljenosti se može napraviti dobre grupacije? Čuo sam od dosta llovaca da je veći gušt pucati bez optike, pa Vas molim da kažete svoje mišljene o mehaničkim nišanima, odnosno da li je bolje vjerovati optičkom nišanu ili svom preciznom oku. Hvala. :)
Nosler:
Kad se puca na blizu znaju biti perfektan izbor a za pucanje na dalje od 50m koristim optiku.
Schultz and Larsen:
sa ovim mogu 5 kom. na brzinu upakovat u krug od 25-30cm...na nekih 80m..dosta od koga je ;D
Lazar:
za normalne lovacke daljine sa optikom se nije nista preciznije , optika zamene ima prednost u sumrak i po noci
jatagan:
U skupnim lovovima na DS na Banovini svaki put skinem optiku. Doduse jeste povecanje na njoj 3x svi moji kolege
me sa nevjericom gledaju i pomalo sa podsmjehom komentiraju(prije pocetka lova) ali kod streke vecinom lezi vise mojih nego njihovih
odstrela.Lov je uvijek u sumi daljina gadjanja 50-80 metara cilj mogu uvijek brze poklopiti i ocjeniti sta je za pucati
a sta ne.U sumrak(lov cekanjem) i na vecoj daljini npr.Divokoza optika ima toliko vise prednosti da je jednostavno
apsurd usporedjivati.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju