Streljaštvo > Tehnika gađanja
Sigurna upotreba oružja
Antezg:
I ja sam se bojao stavljat bilo što na cijev, ali sam malo čačkao i vidio da je to vani normalna stvar,a čak u zadnje vrijeme se takve gumice mogu kupiti u kettneru i sl.(naravno po puno većoj cijeni nego u ljekarni happi).
U svakom slučaju probao sam na streljani prije upotrebe u lovu i pomaka nema-bar na 100m, a puška je i nakon cijele prošle zime s gumicom i dalje živa i zdrava. Razmisli jel' bolje pucati kroz gumicu ili kroz cijev punu snijega,blata ili iglica.Više puta mi se desilo da moram usred pogona grančicom čistiti blato ili snijeg iz cijevi-otkad je prisutna gumica-nema više.
Bodul:
Svaka bolje opremljena prodavaonica lov. opreme vani ima ih već dosta dugo u prodaji.
Do sada su bile uglavnom crne boje pa su na bruniru slabo vidljive, a sada vidim da su sve češće u jakim fluorescentnim bojama i nije to baš skupo jer su veća pakovanja.
Goran:
Kod nas je to praksa kad se lovi na teskim terenima vec dugo dugo. Cak i Blaser DVD o sigurnom lovu to spominju a lovci manekeni koriste. Nema nikakve opasnosti od koristenja izolir trake ili gumice za to. Ostatak ljepila sa izolira skinem sa malo alkohola i bila stvar.
Schultz and Larsen:
Odavno pravilo kod mene da se na usta cijevi stavi neki poklopac, ovo vazi najvise zimi, radi ne upadanja leda i snijega u cijev. Obicno mozes propasti u snijeg ili posnuti pa ti puska malo "zaroni" u njega i eto ti problema. A snijeg izvaditi iz cijevi je nemoguce na terenu. Uvijek ostane nesto tako da se to stvrdne i eto ti problema. Nakon okidanja mozde da rasprsne.
Kod men najvise koriste balon, izlirban traku, a ima sad kupiti trake koja je namjenjena navodno samo za te svari. Nema nikakvih posljedica na zrno kad opalis.
Nosler:
--- Citat: Schultz and Larsen - 04. 11. 2009. 17:58:00 ---Odavno pravilo kod mene da se na usta cijevi stavi neki poklopac, ovo vazi najvise zimi, radi ne upadanja leda i snijega u cijev. Obicno mozes propasti u snijeg ili posnuti pa ti puska malo "zaroni" u njega i eto ti problema. A snijeg izvaditi iz cijevi je nemoguce na terenu. Uvijek ostane nesto tako da se to stvrdne i eto ti problema. Nakon okidanja mozde da rasprsne.
Kod men najvise koriste balon, izlirban traku, a ima sad kupiti trake koja je namjenjena navodno samo za te svari. Nema nikakvih posljedica na zrno kad opalis.
--- Kraj citata ---
Ni ja nisam primjetio da ima nekih poslijedica na grupu.Mislim da vazduh sto je u cijevi efikasno makne traku prije nego sto je zrno i dotakne tj.napravi rupu...kako kada.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju