Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci
4x4 zašto se tu lome koplja
MladenP:
--- Citat: pepi2 - 06. 11. 2015. 16:06:50 --- Kod nas pick-up 4x4 ide pod teretno a ne terensko.
Nikad nas Australija nece stici hao
--- Kraj citata ---
U pravu si Pepi! Nisu ni blizu a kamoli stići. A di su im specijalke "Za vlastite potrebe". Nemaju niti jednod jedinog na cijelom kontinetu. Bleso do blesana su ti Aussie, znam ih, živio sam tamo.
pepi2:
Tak je ,tak je ovi nasi su zakon happi , moramo ih hvalit ipak su nasi. Mi nemamo tak puno reganih terenaca ali zato imamo cestaaa za terence.
MladenP:
--- Citat: pepi2 - 06. 11. 2015. 18:23:02 ---Tak je ,tak je ovi nasi su zakon happi , moramo ih hvalit ipak su nasi. Mi nemamo tak puno reganih terenaca ali zato imamo cestaaa za terence.
--- Kraj citata ---
OK kolega Pepi - možeš li mi ti ili netko drugi objasniti što je to "Za vlastite potrebe". Neko mi je to pokušao objasniti ali ništa nisam razumio. Znam da sam malo spor (u glavi) ali ako mi se lijepo objasni i da dovoljno vremena i više puta ponovi, koji put "ukopčam".
Također znam da ovo nije tema za 4X4 ili 4WD ali je i ovo (close enough) na temu auta.
pepi2:
Ja nazalost nemogu kolega MladenP , ne zivim stalno u HR ali imam registrirano vozilo i dok se redovito produzije registracija OK ali ako se privremeno odjavljuje izgubi se pola dana a za ponovnu registraciju i malo vise. Proizvede se se gomila papira koju nitko ne cita , moj zakljucak je da je sistem slozen kako bi sve vrtilo oko administracije ( valjda da bi opravdali svoju prekobrojnost) pa onda ni ne cude koje kakvi biseri .
profesore:
Prijevoz za osobne potrebe je nekomercijalni prijevoz osoba ili tereta koji nenaplatno obavlja fizička osoba isključivo za vlastite potrebe, odnosno za potrebe članova/članica svoje uže obitelji, vozilom koje ima u vlasništvu ili koje koristi na temelju ugovora o zakupu/leasingu i kojim osobno upravlja ili vozilom upravlja član/članica njegove uže obitelji.
Za laike: možeš vozit teretno ili vozilo za prijevoz putnika za nekomercijalni prijevoz. Za vlastitu upotrebu. Što znači da odpadaju licencije, dozvole, periodični pregledi, stručna sprema itd..... sve što je potrebno za upotrebu istog vozila za komerciajlne namjene nije potrebno za osobne potrebe. Osim vozačke odgovarajuče kategorije naravno.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju