Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

Akumulator za vitlo

(1/3) > >>

GOGO LOVAC:
Planiram zamijeniti akumulator na svom defenderu sa dva akumulatora.Ugradio sam vitlo i zračni Webasto i trebam kvalitetnu podršu akumulatora. Razmišljao sam o Optimi,ali su mi dvije Optime skupe,cca 2x2000 kn. Sklupljam malo informacije i saznao sam da i drugi proizbođači proizvode deep cycle akumulator. Dakle trebam akumulator koji trpi češća pražnjanja i opterećenja velikim strujama i pražnjenja ispod 11V. Čak sam dosta blizu odluke da kupim jedan običan i jedan deep cycle akumulator i elektroniku koja kontorlira pražnjenje oba i glavni akumulator(običan) isključuje u slučaju jačeg pada napona,a drugi ostaje u funkciji za vitlo.Našao sam da Exxide Maxxima ima deep cycle akumulator,ali ga nisam našao kod trgovca u Zagrebu i okolici.
Dali je netko kupovao deep cycle akumulator osim Optime u Hr. E-bay mi se ne isplati radi garancije jer u slučaju rekalamacije povrat akumulatora bi bio skuplji nego sam akumulator zbog težine.

Dadx:
Probaj potražit kod trgovaca sa auto akustikom

bojinac:
u firmi radim sa acumulatorima doduse stacionarnima koji ne trpe velika opterecenja u momentu ali znam da sve i jedan auto akumulator to trpi.znaci bilo bi dovoljno auto acumulator sa sto vise ah-amper sati 100 ili vise npr beren mi se odlicno pokazao.ako zelis jos vise mozes staviti jos jedean acumulator , jakom diodom ga odvojiti od glavnog tako da ga alternator puni ali on ne daje napon alnaseru ni vozilu vec samo npr vebastu i vitlu,tako bi uvjek imao siguran start motora a vebasto i vitlo koliko amper sati u rezervnom akumulatoru.imam nivu planiram kupnju nekog rovera tako da i mene to ceka. pozdrav

GOGO LOVAC:
Jesi i nisi 100% u pravu ili krivu. Znam da je dovoljan i običan akumulator ako nemaš neku extremnu situaciju vinčanja od cca 50 m. Ali ako sam do vrata u blatu na uzbrdici onda su velike šanse da će se običan akumulator s_ _ _ _ t ,neće se odmah primjetiti ,ali nakon mjesec ili dva akumulator oslabi. Ja sam tako na Nivi sredio dva akumulatora u 2-3 mjeseca.A evo i slike kako je izgledala nakon izlaska iz šume.

josip89:
imo exide moj izbor je ipak žuta optima

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju