Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci
Lada Niva
Niva96:
Nivaši..imam jedno pitanje za vas,kad vozite Ladu po makadamu nije važno da li je spora ili brza,kad je put malo ružniji,normalno je da trese mjenjač od brzina,ali da li kod vas se tresu mjenjači od REDUKTORA I BLOKADE?Jer u mene kad idem po savaltu mirni su,ali kad sam na makadamu drhte?
HERCEGOVAC:
--- Citat: Niva96 - 28. 03. 2012. 14:26:23 ---Nivaši..imam jedno pitanje za vas,kad vozite Ladu po makadamu nije važno da li je spora ili brza,kad je put malo ružniji,normalno je da trese mjenjač od brzina,ali da li kod vas se tresu mjenjači od REDUKTORA I BLOKADE?Jer u mene kad idem po savaltu mirni su,ali kad sam na makadamu drhte?
--- Kraj citata ---
Nije mi to nikad upalo u oko , a da budem iskren nisam ni obraćao pažnju na to, vjerovatno ce se neko javti od kolega ko je to pratio zagi
max:
to je normalno pogotovo ako su malo losije gume na nosacima odma se prenose vibracije i tresu se rucice
PinzHunter:
--- Citat: Niva96 - 27. 03. 2012. 22:51:55 ---Hej SILA Pajero nikada neće proći gdje Niva može nikada.UPAMTI TO...Što se tiče Patrola to je drugo.Vozio sam razni ali je Niva mrcina.Vozio sam i legendarnu LAND CRUSERICU,ona je dobra sve nema tu priče,ali kada ide uzastranu,nekako je ljena.Ali zato Niva kada ide skače ko jarac.Sad ovo šta ću reći niko neće vjerovati de malo pripazi rijecnik PINZ GAUER 4X4.sa blokadom prednjom,zadnjom,centralnom,nije mogao izaći gdje sam ja sa Nivom.Da opišem teren,bila je ledina koja duga neki 50-ak metara,koja je pod dobrom stranom,pao je snjeg 10 cm.On je sa Pinz pokušo 15 puta,ali nije izašo.Ja sam sa Nivom od 4 puta izbio na vrh.. ref
--- Kraj citata ---
Niva je super terenac,ali je nemiješaj sa pinzom.to što se tada desilo je najvjerovatnije do vozača.pinz je jedino namjensko vozilo u ovoj pomenutoj grupi i nespada u klasu,ni po kojim kriterijima offroad takmičenja.ali i dalje tvrdim da LADA NIVA šije sve ostale navede terence koje su pomenuti.Vozim i toyotu.3.0 td 132 KS. to nije ni vidjelo terenca.
Niva96:
Aj neka neko kaže koja turbina može na Nivu,na motor 1.7?
pic
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju