Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci
Lada Niva
evaeva:
Sasvim si u pravu, Niva je odlično vozilo koje ne treba pretjerano paziti, kvaliteta joj nije naklonjena ali zato jesu rezervni dijelovi kojih ima na pretek, ako ima ugrađen plin onda je to d4.
lovac102:
Pozdrav ekipi na forumu. Malo da osvježim temu o Nivi. Naime kupio sam Nivu prošle godine 92 godište 1.6 sa plinom i imam par pitanja. 1. Imam dojam da je jako slaba. ima 5 brzina i čim vidi brdo ( a kod mene su sama brda ili ideš gore ili dolje) odmah moram prebacivati u nižu, čak i na cesti iako se zaletim ne vrijedi. Zanima me dali je to možda zbog 5. brzine, jer sam u međuvremenu nabavio još jednu isti model malo stariju ali ima 4 brzine i znam zasigurno da je motor i mjenjač na njoj originalan jer ju je koristila vatrogasna postrojba tu u selu. i 2. brzo mi se pregrijava a mijenjao sam ventilator,remen,termostat. dali to može biti od prednje maske (ima duple farove pa možda smanjuju protok zraka). Čim je vozim malo grublje gdje treba stisniti gas počne kuhati. Kazaljka još nikada nije otišla u crveno uf ali digne se toliko da izbaci antifriz kroz čep. zagi
ivica69:
i moja niva je imala problema sa pregrijavanjem u godini dana sam promjenio 3 termostata dok nije proradilo
grom:
To je radni auto, ako je samo za lov i brdo skini termostat i miran si. Svakako neka je dobar majstor pogleda za svaki slučaj,ako se motor pretjerano grije nešto ne valja. Kad ganjaš po brdu i voziš prva/druga zaboravi na hlađenje zrakom. Može se staviti i kakav drugi termostat manje vrijednosti jer to je rus i napravljen je za minus temperature. Ako ti izbaci vodu na čep od posude nakon minute kad je ugasiš ne valja ti čep,tj. rashladni sistem nije zatvoren.
lovac102:
Kada vozim po cesti temperatura je ok ali čim skrenem na teren i počnem je "forsirati" spora vožnja na malo većim okretajima kada izmijeni svu vodu iz posude počne kuhati. Kada je ugasim izbaci nešto vode dok se ne ohladi ali to ne traje dugo oko pola minute do minut. Zimi sam je vozio i mogu reći da sam ju uspio i na minus 10 pregrijati, pogotovo ako slučajno malo teži teren pa je drk.... u mjestu. gotova je za 2 minute. Što vi mislite dali ta dupla svjetla toliko znače hlađenju??
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju