Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

Toyota Land Cruser ili Nissan Patrol

<< < (3/4) > >>

bat:
Neko mi spominje da Patrol nema blokade zadnjih diferncijala moze netko objasnit o cemu se radi i koje su prednosti i mane Toyotinog 4×4 i Patrolovog to me zanima a niko nezna da objasni

evaeva:
Prilikom ubacivanja u spore brzine  ili 4L neki terenci (Patrol, Pajero) imaju dodatnu blokadu stražnjeg diferencijala 4LLC

tihi:
koliko ja znam kod japanaca je u 4L blokiran centralni dif a ne zadnji koji ima automatsku 70 % blokadu
raspitaj se kod oba ovlaštena servisera za mane i na šta da pripaziš
obavezno prepiši registracije i na svakom tehničkom pregledu češ dobiti za 30 kn točnu kilometražu za svaku godinu
nevjeruj nikom za kilometre
obavezno dogovori pregled vozila kod servisera sa dijagnostikom - ako prodavač odbije nešto ne štima
bolje ti je izgubiti 300 kuna nego 3000 eura
slobodno im ponudi 2000 eu manje , moraju spustiti nemaju oni to kome više prodati
16000 je puno love i previše

profesore:

--- Citat: bat - 16. 01. 2013. 14:21:23 ---Neko mi spominje da Patrol nema blokade zadnjih diferncijala moze netko objasnit o cemu se radi i koje su prednosti i mane Toyotinog 4×4 i Patrolovog to me zanima a niko nezna da objasni

--- Kraj citata ---

Patrol je klasični terenac, part time pogon, obje krute preme, blokada zadnjeg diferencijala + odklapanje zadnjeg stabilizatora.
Toyota nije više klasicni terenac jer jih tojota ne pravi više, full time 4x4, nazavisno vješanje napred, kruta osvina pozadi, blokada centralnog diferencijala. Blokade diferencijala u pravilu nema, moguč LDS. Zavisi od modela.
Patrol je više terenca, toyota više automobila. Za ono što ti trebaš je bolja toyota ali nečeš pogriješiti ni sa patrolom. Ali dobro pazi šta kupuješ.
Još mi nije jasno zašto ne gledaš recimo i pajero ili sorento. Za te novce dobra godina i kilometraža ispod 100 tisuča.
Ako misliš ozbiljnije na teren onda patrol, ali znaj da auto ima dobro preko dvije tone i 5 metara. Tome primjerna je i potrošnja goriva. Ako ne misliš po težem terenu onda je toyota bolji izbor.

Deno:
Bolje pričekati 7 mj pa da vidite oće cijena past kod nas ali ja vjerujem da hoće..
Pa pogledajte samo koliko su auti jeftiniji u Sloveniji nego kod nas..
Evo njihov oglasnik pa bacite oko http://www.avto.net/
A kamoli u Njemačkoj tamo su auti stari par godina krampovi a kod nas se zovu "NOVI"
 zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju