Lovna kinologija > Uzgajivačnice

uzgajivačnica istarski goniča (OD HRVACA)

<< < (35/97) > >>

Radan:
Alma(Luna).Vraćena nakon dvije godine u uzgajivačnicu.
Dobra nosa,brzo goni,visoke glave...

istrijaner9:
JA ZIVIM UZ SLOVENSKU GRANICU PA ČESTO IMAM PRILIKU VIDJED SUSJEDNE ISTRIJANERE. OVAJ GORE NA SLICI JE PO MENI OCJENA 3. MISLIM DA ĆE SE I KOLEGA RADAN SLOŽIT DA JOJ NEDOSTAJE MALO DUŽINE. NEKI VIDIM PIŠU DA MUŠKI ISTRIJANERI MOGU BIT KOCKASTI ALI VJERUJTE MI DA U SLOVENIJI IMA PUNO DUŽIH OD OVIH. I TO SU JAKO JAKO RADNI PSI. GLEDO SAM 2004. GOD. NA EVROPSKOM TAKMIČENJU U PIACENZI KAKO RADE SLOVENSKI A KAKO NAŠI ISTRIJANERI. ISTRIJANER IZ SLOVENIJE BIO TREĆI SA 119 BODOVA A PRVAKINJA HRVATSKE 62 BODA. NE VJERUJEM KAD NEKI EVO GOVORE DA NIJE BITAN EKSTERIJER. JA NAJPRIJE TRAŽIM EKSTERIJER A OD TAKVIH ĆE ŠTENE DA RADI KAO ŠVAJCIARSKI SAT. VEĆ DUGO TRAŽIM DA KUPIM TAKVU MLADU KUJU. AKO NETKO IMA NEKA MI POŠALJE SLIKU. CIJENA NEBITNA. OD SVIH OVIH NA FORUMU VIDIO SAM SAMO KOD DRAGOSLAVA NEKI POTENCIJAL. ŠTETA ŠTO IH KVARI SA SVINJAMA. ZNA SE DOBRO ČEMU SLUŽI ISTRIJANER.

dois dois dois dois  čekamo tvoje prestavljanje kolega!!
i prestani pisati velikim slovima  mad

Radan:
istrijaner nebi ulazio u temu o dužini kod istarca ona je jasna i točno opisana kod standarda a šta se tiče istaraca u sloveniji  pa oni su to pretežno uvezli od nas, a 2004g je bila takva kakva ja bila i nije pobjedio slovenski istarski gonič već hrvatski istarski ginič a slovenski je bio vodič?šta se tiče eksterijera tu puno radim za dobit dobar eksterijer i zasad sam zadovoljan

lov:
Istrijaner9 u standardu jasno pise da;  duljina tijela smije biti veća od visine grebena za najviše 10%. Ova Radanova kuja Alma je pravi primjerak istarca, ( upravo takvi trebaju bit istarci.)

Danas je kvaliteta istarskih goniča u hrvatskoj jako velika pogotovo u Dalmaciji, ijako se u Dalmaciji pojavio problem krađe goniča..

Radan:
u standardu sve piše i dužina i visina i sve ostalo .visina ove ženke je idealna a ja ponajprije dajem prednost radu pasa a ponajviše radu ženki jer su one prenosioci radni gena,ova mi je godina bila prvenstveno provjera ovi dviju ženki i više sam nego zadovoljan.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju