Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Vabilice i repelenti
vabilice za jelena
jelen5:
Nabavio sam plastičnu vabiljcu za jelena a probao sam oponašati riku jelena na rog od istarskog goveda.jednostavno nemam glas za to. intaresira me jel netko koristio snimljenu riku na jelena koja se pušta sa cd-a sa zvučnikom i dalije uspješna?Uvjek mislim da će zvučnik pustit neki šum koji će jelena otjerat još dalje,ima li tko kakva iskustva?
deeejan:
pa gle ak je kvalitetna snimka i kvalitetan zvucnik nebi smjelo bit tih problema,osim sta ima jedna stvar,a to je da nije isto jel vabis jelena koji ima harem ili trazi kosute,zatim dal jelen stoji i rice il ide prema tebi il se udaljava itd..tu je razlika u samom ritmu vabljenja,tonalitetu glasa,stankama,glasnoci..a to je malo komplicirano sa snimkom,al mozes probati,zasto ne
jelen5:
HVALA,PROBAT CU
dabar:
Nije baš lovački vabit jelena na traku isto kao ni prepelice, moj savjet ti je da vježbaš na taj rog koji imaš, naučili su to i oni koji nisu imali talenta. Kad je špica parenja možeš se igrat s njim tako da ga na šake vabiš ili na neku plastičnu vodovodnu cijev nemora biti rog a imaš osječaj pravog lova. Kao što kolega kaže bitno je znat procjenit dal jelen ima košute ili je lutalica. Ja imam dva roga jedan od domačeg vola manji i jedan od boškarina veči znalo se dogodit da sa ovim večim odbijem jelena jer je prejak zvuk tako da pripaziš da je tvoj ton uvjek slabiji od jelena kojeg vabiš i paziš na vjetar i košute uspjeha bi trebalo bit.
dabar:
kakve vabilice koristite za vabljenje jelena? može koja slika ako tko koristi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju