Lovna kinologija > Veterinarski kutak
Stradanje lovačkih pasa u lovu
Tihomir:
Imali smo u nedjelju lov na DS i jedan kolega je pucao na vepra od nekih 100 kila i pogodio ga po zadnjim butovima uf . Vepar se odvukao nekih 500 metara u jedan kanal u šumi i tamo sjeo i čekao peseke.Prije svih je došao več iskusni brak Bobi kojem se podkrala jedna pogreška i to je platio umalo glavom.Kljovom mu je presjekao kožu na trbuhu,crijeva nisu stradala,ali kada se vračao nazad prema nama skliznula su van iz trbušne šupljine i ostala visiti.Kada je došao do nas,stavili smo ga na šatorsko krilo,po s njim u Nivu i kod veterinara koji je to oprao,stavio nazad i na kraju zašio.Za sada je sve u redu,samo da se ne pojave komplikacije tipa sepse.
Vepar je odstreljen i nemam trenutno sliku kljove,ali kao britva je,stavim naknadno.
Slika je malo gadna,
ako admin smatra da nije za forum neka ju slobodno makne kao i temu,nema ljutnje
SEJFO:
Šeta vidi se pravi pas zdrav -u kondiciji -mišićav siguran sam da neće imati problema.Nadam se najboljem-je..m ti sepsu ne spominji!!!
Zoran:
:shok: zamalo da je platio glavom!
sreca da je na tome ostalo!
sto bi se reklo ima novi datum za slavljenje rodend
Tihomir:
Ima kolega 2 braka,Bobija i Luna,to su peseki za +5,ako ima DS ma i najmanji trag oni ga nađu,prije 2 mjeseca smo kolega i ja prošli pokraj kupinjaka od nekih 8m2 i visine nekih 50cm.Staja pokraj njega, pričali i ništa mi ne kužimo,a unutra vepar od nekih 120 kila,krenuli mi dalje i na nekih 30m od kupinjaka naišao Bobi i odmah prema kupini i drži vepra.Gazda otišao prema njemu i isterao vepra van,pogodio ga, vepar ide dalje,ja profulao,pucao sam visoko jer je pas krenuo za njim i onda je naletio na priku Šafara koji ga je poslao u vječita lovišta.Ali opet je Bobi bio u igri,taj koji ga je našao,a mi bi prošli pokraj njega ;D ;D
Nadam se da će biti sve ok i da će ponovo z2 po lovištu
draganco:
Pre dve godine pored Save, Vepar 100kg unakazio dva terijera i jednog Braka.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju