Kettner trgovine u Osijeku i Zagrebu Fanzoj trgovina u Zagrebu MA-RA Trgovina i servis oružjaRitoša Trgovine TRGOVINA ZA LOVCE TETRIJEB

Autor Tema: Burris optika  (Posjeta: 25849 )

Offline 357

  • K 100
  • **
  • Postova: 218
  • Lokacija: ba
Odg: Burris optika
« Odgovori #15 : 06. 03. 2013. 12:45:19 »
Da li neko posjeduje optički nišan Burri Fullfield II 3-9x40,na kom kalibru, kakva su iskustva?
Zaboravih napisat, koristio bi je na karabinu u kalibru 8x57.
nužda je majka svih izuma

Offline Bodul

  • K 500
  • ***
  • Postova: 745
Odg: Burris optika
« Odgovori #16 : 02. 07. 2013. 10:05:35 »
Da malo osvježim temu.
Dali je ovo trenutno best buy optika na EU tržištu u svojoj klasi.
Burris Four X 3-12x50 sa crvenim točkom u Eu se dade nabaviti za ca. 3900 - 4000 kn (oko 500 E).
Lovio sam sa Burris Eurodiamond 1-4x24 i bio sam ugodno iznenađen kvalitetom slike u bilo kojim uvjetima i od 3 širokokutne optike kojima sam lovio (Kaps, Kahles i Burris) ova je slikom bila na vrhu.
Njome sam bez problema mogao loviti u sumrak do samog mraka što je rijetkost za širokokutne optike.
Mana ovih optika je bila što baterija nije mogla izdržati više od 20-tak dana jer je bila digitalna i okular se vrtio zajedno sa prstenom varijable što mi nije ulijevalo povjerenje u dugotrajnost ovakvog sistema.
Ovi su nedostaci kolkiko vidim u seriji Four X otklonjeni pa je uključivanje crvene točke sada ponovno sa mehaničkim prekodačem na klikove i okular je fiksni te se prsten varijable vrti sada sam kao i na drugim optikama.
Ako u ovoj optici nemaju umiješano previše prste kinezi mogla bi biti veoma dobra za ovu cijenu.
Ako netko lovi sa ovim modelom Burrisa neka napiše svoja zapažanja.

Offline zhrvoje

  • K 2000
  • *****
  • Postova: 2114
  • Lokacija: hr
  • Vukovar
  • Gun Nut
Odg: Burris optika
« Odgovori #17 : 02. 07. 2013. 10:34:24 »
Ima je moj kolega, jako je zadovoljan s njom, ja je usporedjivao sa mojom Meoptom (artemis 2100 3-12x50) i ne vidim neke razlike, osim sto Meopta ima koncanicu u prvom a Burris u drugom fokalnom planu. U svakom slucaju preporuka.
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.

Offline VEThunter

  • Moderator
  • K 1000
  • *****
  • Postova: 1135
  • Lokacija: hr
  • Vladislavci-Zagreb
Odg: Burris optika
« Odgovori #18 : 25. 07. 2014. 13:21:05 »
E sad... Meopta R1 1,5-6x42 sa illuminacijom 7200 kn, Burris FourX 1,5-6x42 sa illuminacijom 3500 kn!
Razlika u cijeni? Nekome dobar lov, nekom registracija auta, nekom tri rate kredita, upisnina u L.D. itd...
Dakle pitanje - da li je meopta toliko (duplo) bolja da se isplati tu razliku preusmjeriti na optiku, a ne na navedeno?

 d1
Slavonijo tko te nije volio, ne zna što je izgubio...

Offline drazenx

  • K 1000
  • ****
  • Postova: 1745
  • Lokacija: hr
  • Kastav
Odg: Burris optika
« Odgovori #19 : 25. 07. 2014. 14:18:36 »
Imam Buriss oko 5 godina i nikada nikakva pomaka od točke upucavanja, dok sam vidio neke Meopte koje su se "razmrdale" i otišle u Etran na popravak,definitivno Meopta ne vrijedi duplo više  zagi

Offline evaeva

  • K 3000
  • *
  • Postova: 3872
  • Lokacija: hr
  • Hrvatska
  • 270 Win, gente et non dimittet.....
Odg: Burris optika
« Odgovori #20 : 25. 07. 2014. 15:19:53 »
Ima i onih lovaca koji žele imati "samo ime" na optici pa koliko to koštalo.........
Za petstotinjak Eura može se kupiti optika koja služi čitavi lovački staž, naravno uz pažljivo rukovanje i održavanje.
I Meopta je očigledno počela naplaćivati svoje " ime".
270 Win, gente et non dimittet.....

Offline darko.mitrović

  • K
  • *
  • Postova: 18
Odg: Burris optika
« Odgovori #21 : 20. 12. 2014. 18:07:32 »
Ja sam do sada posedovao dva modela Burris optika i to najpre Euro diamond 1,5-6x40 koji je bio zaista odličan. Koristio sam ga oko godinu dana intenzivno i sve je bilo o.k. Kada je izašao model Six X 2-12x40 pomislio sam da je to pun pogodak što se univerzalnosti i primene tiče pa sam potrčao i prodao Euro diamond da bi kupio ovaj novi. Tako sam i uradio, međutim kada mi je Six X stigao na aerodrom, nakon prvog pogleda razočarewe je bilo ogromno. Naime, optika je bila čist promašaj u mnogo segmenata, jako malo vidno polje, "mala" slika, tunelski efekat, a sa druge strane teška i glomazna optika. Prsten guma za menjanje uvećanja se odlepila nakon samo mesec dana, sve u svemu nije vredela ni pola od onih 800 USD koliko je tada tamo plaćena. Međutim, prijatelj ima Fulfield 2 i mogu reći samo reči hvale za taj model, kao i za prethodni Euro diamond, mada je i meni malo smetalo što se ceo okular okretao prilikom menjanja uvećanja. Kada se pojavio Four X odmah sam potrčao da ga kupim, ali sam odustao jer mi se nije svideo tunelski efekat na malim uvećanjima, koji istina nestaje kako se povećava zoom ka gornjoj granici. Ipak, mislim da je Four X poboljšana verzija Euro diamond-a i kome ovaj prethodno navedeni detalj ne smeta, smatram da je izuzetno pristojna optika za male pare i da vredi svaki euro. Ja sam se sada zaustavio na Leupold-u VX2 i mislim da je Amer broj jedan što se tiče srednjeg i nižeg cenovnog ranga.

Offline sus scrofa

  • K 1000
  • ****
  • Postova: 1182
  • Lokacija: hr
  • Ilok - Nuštar
Odg: Burris optika
« Odgovori #22 : 20. 12. 2014. 19:28:29 »
Darko ja ti imam Four X-a na svom karabinu 30-06 nekih tri godine. I prezadovoljan sam sa istim. Uvećanje je od 3-12x56 sa crvenom točkicom koja je pristojne veličine te ne zaklanja divljač. Efekt tunela ja na svojoj optici nisam stvarno zamjetio. Vidljivost tijekom sumraka i svitanja je odlična a u periodu kada je polu mjesec sasvim se pristojno vidi, nema potrebe u navedenim uvjetima za farom. Kad je pun mjesec to i ne trebam ni govoriti. Sve u svemu za te novce dosta se toga dobiva.  zagi
Lov, lov i samo lov.

Offline darko.mitrović

  • K
  • *
  • Postova: 18
Odg: Burris optika
« Odgovori #23 : 20. 12. 2014. 19:36:05 »
Ja moram da se ogradim jer sam detaljno gledao samo model 1,5-6x42, ostale nisam imao priliku da vidim. Drago mi je da taj tvoj model nema taj efekat, a nadam se da ga nema ni  model 1-4x24  zagi...

Offline JANEZ L

  • Moderator
  • K 3000
  • *****
  • Postova: 5609
  • Lokacija: si
  • Gorenjska/ Radovljica
Odg: Burris optika
« Odgovori #24 : 20. 12. 2014. 21:24:15 »
Lp!

Baš sam u nabavi ove optike. Došao red i na "Ferlach" kombinirku 7x65R/16. Svu tu optiku pregledao, raspitao se i na kraju je pala odluka kaj tražim i kaj mi treba. Vrlo bi volio jedno povoljnu ali svaka pala na testu... sor Treba mi neka koja se od rosi u tren oka i kod minus 10 i više, treba mi optika koja ima kristalnu sliku, treba mi optika kroz koju vidim pucati i u naj "hebenijim" uslovima, treba mi optika koja ima vrlo finu crvenu tačku i končanicu u drugom fokalnom planu... Još ću prištediti koji evro i idem u nabavu... d1

Lovski zdravo
Janez L
...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...


Online Laufer 223

  • K 2000
  • *****
  • Postova: 2009
Odg: Burris optika
« Odgovori #25 : 20. 12. 2014. 21:32:34 »
Janez pa na Ferlach valjda Zeiss?

Offline Schultz and Larsen

  • Global Moderator
  • K 3000
  • *****
  • Postova: 6349
  • Lokacija: no
  • Carpe diem tail gunner
Odg: Burris optika
« Odgovori #26 : 20. 12. 2014. 21:33:55 »
Kad kupujes kvalitet jednom places
Schultz & Larsen
systematic precision
One shot, one skill....

Keep your friends close, but enemies closer

JA SAM JARAC ZIVODERAC, ZIV KLAN NE DOKLAN....

Offline JANEZ L

  • Moderator
  • K 3000
  • *****
  • Postova: 5609
  • Lokacija: si
  • Gorenjska/ Radovljica
Odg: Burris optika
« Odgovori #27 : 21. 12. 2014. 11:22:49 »
Lp!

Janez pa na Ferlach valjda Zeiss?

Pa nego. Koju bi drugu uzeu. Pala odluka za Victory HT 2,5- 10x50... samo da još skupim po koji eurič... zagi

Lovski zdravo
Janez L
...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...


Online dreger

  • K 100
  • **
  • Postova: 354
  • Lokacija: 00
Odg: Burris optika
« Odgovori #28 : 29. 05. 2015. 15:16:38 »
Sta mislite o ovom Burisu,jel ga ima neko kakvi su utisci?Ovi iz prodavnice kazu da je zemlja porekla i uvoza USA.al sam ja negde procitao da se sklapa na Filipinima dali znate nesto o tome.Inace cena mu je oko 350evra.

Burris 3-9x40, 100% Premium metalne komponente
Vodootporan, otporan na udarce
Minimalno uvećanje: 3
Maksimalno uvećanje: 9
Vidno polje (m na 100 m): 11m-3x/4.3m-9x         
Izlazna pupila: 13.3mm-3x/ 4.3mm-9x
Udaljenost oka od sočiva: 79-97mm
Dužina: 333 mm.
Težina : 482 g
Proizvodjač: Burris
Garancija: 10 god.
Crvena osvetljujuca tacka.

Offline leon

  • K 1000
  • ****
  • Postova: 1867
  • Lokacija: si
  • Istra
Odg: Burris optika
« Odgovori #29 : 29. 05. 2015. 16:35:46 »
Za ovu cjenu, mislim, da češ težko upotrebljavati crv. točku ponoči.

 

Kettner trgovine u Osijeku i Zagrebu Fanzoj trgovina u Zagrebu MA-RA Trgovina i servis oružjaRitoša Trgovine TRGOVINA ZA LOVCE TETRIJEB