Istina je da bi lovac puno bolje razumio materiju i znao bolje što čitatelji žele od časopisa i slično, ali nije baš nužno da mora biti lovac. Dovoljno je samo da ima volju učiti o lovu i da je zainteresiran slušati želje čitatelja. Od časopisa ne može biti ništa ako uredniku konstantno prolazi u tisak izraz poput onog novinarskog od neki dan "ženski vepar". Greške će se događati i to je ljudski, ali je poanta učiti iz njih.
Najbitnije je prepoznati materiju o kojoj čitatelji žele da se piše. Kao primjer je recimo balistika koja je donedavno bila totalno nepoznati izraz u LV-u. Slike ovog događanja, slike onog događanja, ovaj bio ovdje, onaj bio ondje, al da bi se možda napisala recenzija o učinku GROMA na divljač, to je bila naučna fantastika. Čovjek osvane na slici u LV-u, pogleda sliku, joj vidi me to sam ja, kak sam si lepi, zatvori LV i baci ga. Čovjek naiđe na temu recenzija kalibra 7x64 sa balističkim podacima i nečijim dugogodišnjim iskustvom napisanim, uzme si vremena i pročita cijeli članak.