moram si prevest ovaj engliš!pa cu komentirati!
a svakako da njemci znaju napraviti naj bolje!
tj. to su znali!
samo sto vise neodrzavaju kvalitetu kakav je nekada bila!
pa svoje firme imaju tajvanu,japanu,i kini! i sve skore se tamo proizvodi!
u njemackoj se skoro vise nista neproizvodi!
pa zato slabe u svemu!
i tako da je sve sta se koristu u zivotu iz Japan ili tamo neke zemlje dje raste riza...
pa onda kad malo razmislim moze da je to i istina da je ovaj na neki nacin i bolji ili da su iste kvalitete!
kad je u biti jedan proizvođac samo drugo pakovanje! kako bi ja reko isto sranje drugo pakovanje!
kvaliteta po meni vise nepostoji u ovim novim generacijama!
jer sta sam god kupio novo a skupo nista nevalja!
zato sad imam staro a kvalitetnije od novog!
Donekle si u pravu jer danas se radi svasta da se prodje sto jeftinije.
Postoji jos jedan problem za nekada nedodirljive kompanije poput Swarovskog itd. Naime razvojem tehnologije mnoge danasnje kompanije nasle su nacin da nesto ucine jos bolje uz manje novca. Japan i USA su tu napravili mnogo.Dobra je i stvar da kad kupujes Nikon na njemu odmah pise gdje je slozen Japan ili negdje drugdje.To ne znaci da je onaj iz Kine losiji jer japanci kontroliraju svoje proizvode bolje nego itko ali oni ti ipak to kazu. Cak se otislo toliko daleko da nekada najbolji proizvodjaci kupuju patente,lece,premaze itd. od Nikona,Olympusa itd. pa ih samo sloze u kuciste od recimo Zeissa itd. Naravno da se to ne zna ali informacije procure tu i tamo
KAHLES je ipak nesto drugo za razliku od ovih EU optika jer ima manju proizvodnju i iskljucivo samo svoje elemente.
Najbolji primjer skupih marki je Schmidt & Bender. Rade German i Hungarian model potpuno istih optika s tim da je ovaj Hungarian osjetno jeftiniji jer je u Madzarskoj jeftinija radna saga. Osim radne snage nema nijednog razl. detalja.
nije ni cudo da su japanski auti,tehnologija itd. najpouzdaniji jer ne daju da im svatko radi dijelove.