Pod motom Loviti i uzivati u prirodi i desavanjima u njoj.Resio sam da odem makar na krace jedno dnevno putovanje,bez garancije na ulov ali s garancijom da upuznam nove predele,ljude i uzivam u lovu.Na preporuku radnog kolege odlazim u jedno privatno Loviste.U prvom telefonskom kontaktu,izrazio sam zelju za odstrelom nekog slabijeg grla,Lopatarske Divljaci(lanjac) ili neke neke Srne(lane).Pri odlascima u takve mini avanture,prvo pogledas popunjenost novcanika i onda izrazis zelju.Loviste se nalazi 100 i vise km od Beca,divljac je raznovrsna,fale samo Evropski Jelenovi.Izlaskom iz Beca,sve vise sam se udaljavao od stalne Gradske vreve(galame)a radovao boravku i fotografisanju u prirodi.Dan je bio fenomenalan(vreme),prolazeci kroz manja fino sredjena mesta,otvorio sam prozor Suvozaca i uzivao u suncevim zracima i cistrom vazduhu.
Posto su to vislji predeli,zastupljeni su i Vinogradi,spolja su dopirali mirisi grozdja i tek izmuljanog novog vina!
Da vas nedavim mojim uvodom,prelazim na slike i konkretne stvari.
Tipican izgled za Vinogradarski kraj.
Tvrdjava iz doba Franca Ferdinanda.
Jesen vec najavljuje svoje karakteristike.Listopadno drvece izmenilo boju.
Jos jedan detalj.
Nadmorska visina je zastupljena,koliko neznam
.
Prelepi predeli,samo Divokoze jos fale.
Posle dolaska na cilj i popivenog pica u znak dobrodoslice,krenuo sam s Domacinom malo u povrsni obilazak lovista.Moj domacin,covek od 68 g,noc ranije imao je uspesan ulov(odstrel) s ceke.Odstrelio je na ISINU metodu D Krmacu od 100-inak kg.
Stari praktikuje kukuruz i zito ispod kamena i sat-registrator.Posebno u ovim predelima, na malobrojne parcele kukuruza,napadaju Svinje i Lopatari(Lanjci).Svaka parcela mora se cuvati i obezbedjivati elektricnim pastirom.Svinju i mozes spreciti,ali Jeleni preskoce.
Drugo hraniliste s kombinacijom-kukuruz i animalni odpad.
U zemlju ukopana plasticna cev,koja se puni s hranom za svinje i animalnim odpadom koji privlaci i Lisice.
Sat koji na pomeranje kamena registruje vreme i dolazak Svinja.
Jedan detalj ili dva iz sobe mog Domacina.
Zlatni Muflon.
Pogled na kukuruz,koji na udaru Svinja i Jelena.
Elektricni Pastir na tri nivoa.
Pokretna-premestajuca ceka,postavlja se tamo gde Napadaci nadiru
.
A u ceki bilo je reprodukcije uz jedan rashod.Takve sitnice ne propustam Foto oruzijem.
I na kraju ono glavno,zbog cega sam potrosio neku paru i pravio Autu kilometre.
Parenje Jelena Lanjca polako pocinje,iz sume smo culo malo i njihovog trubadiranja-roktanja.
Nesto pre 17,00 casova,na ivici sume pojavilo se par kosuta u pratnji Spizera.
Distanca idealna,100 i koji metar plus.Od svega na tanjiru izabrao sam nesto sto se nepuca svaki dan.
Lopatarski Dugmetar.
U gro planu ulov i alat kojim obavljen Lov.
Dvogled Tasko Taitan 8x56 i Styer 7x64 kugla rws Tug od 11,5gr.Pogodak malo iza plecke.
Evo i moje licnosti,sta reci zadovoljan,boravak u prirodi plus ulov.
I na kraju s vodicom i zakupcem Lovista.Stari mi rece,ponesi
Draganco
drugi put vise para pa ce pasti mozda i neki bolji .Pokusao sam maksimalno da vam docaram i opisem ovaj uspesan izlet
.
Ujedno da s vama podelim svoje zadovoljstvo.
Pozdrav za sve
.