prica pocinje jucer... oko 19 sati odlucim se kao i svaku vecer malo se sportom zabavit i odem trcati kraj centralnog groblja u becu (vec sam prije stavljao slike srnece divljaci s groblja)... trcim lagano, kisa pljusti ali meni nesmeta... u jednom trenu kraj zice gdje pocinje groblje nesto skoci, stanem gledam, mladi srnjak stoji na oko 5 m i gleda u mene, samo nas zica dijeli... 'znaci tu ste' mislim u sebi i razmisljam kako cu sutra (tj danas) otici prosetat malo sa kamerom da ih opet slikam...
i tako danas oko 19 sati ponovo krenem ovaj puta naravno laganim hodom s svojim nikonom u ruci... dodjem do zice ali nema nista, krenem naprijed i vidim srnece na cesti kraj zice ali s moje stane zice (njiva pored groblja, a s druge strane njive su vec kuce... na njivi ima neki sljivik)... probam slikat ali nevljaju slike dosta je daleko... probam doci malo blize ali ode lagano u taj sljivik... mislim u sebi (ma da tamo nikad nisam vidio srnece) idem probati proc taj sljivik da vidim mozda ih ima jos s druge strane na njivi... i tako polako laganim korakom da me necuju idem po travi kraj sljivika i dolazim do te njive, a sto tamo stoji nemogu da vjerujem svojim ocima, nesto sto mozda necu nikad vise vidit... sa slikama u ruci presretan krecem kuci...