Da ne kvarimo previse temu,moj camac je vec vani jer ga led moze razbit,a kako vidim i Preko kod vas su camci pretezno vani.Bojim se poplava poslije ovoga svega,sve ce to kroz Savu morati proci .
ps. Sto se tice prelazaka divljaci koji je intezivan u nekim dijelovima preko Save,nisam previse upoznat,nego se malo salim,kod mene gdje lovim prelaze samo sakali i tu i tamo srndac.Prije mnogo godina je preslo jedno omanje krdo svinja 6-7 komada jako blizu moje kuce u kukuruz ali im je to bila velika greska posto smo ih ja i brat opazili i odstrelili sve do jednog.
Prelaze one stalno i u svako doba doba godine,ali se i vraćaju nazad, nekad preplivaju i u susjedna lovišta. Sve je to normalno,samo znam nekad vidjet čisto "žutih",istina rijetko,,te nisu od mene pa ih nastojim uklonit.
Ja sam premalo upoznat da govorim o ciframa jer mnogo toga padne u krivolovu ali onako na grubo mislim da na nasoj strani ostane vise stotina komada vase divljaci u godini dana.Kazem vase jer najvise obitava kod vas a kod nas dolazi da se hrani a zivotinja ne zna za granice.U Motajici garant nema krizanih svinja pa mislim da vam one ne dolaze od nas to ti je 100%.Kod mene na terenu sve sto se krece preko vode su sakali i srneca divljac.To je vjerovatno zbog toga sto su sela sa obe strane rijeke.Jednom davno je krdo preplivalo,krmaca i nazimad,a ja i brat se vracali iz Motajice iz lova i slucajno primjetili i skolimo ih u manjoj parceli kukuruza,brat odstreli krmacu i dva nazimeta od jednog PP-a a oni ostali se nisu znali vratit pa smo i njih jedno po jedno nasli i odstrelili
Sve u svemu nije to lose da se divljac krece,ali prave stetu sto jest jest,nazalost to sve udara nas lovce po novcaniku pa nam nema druge doli pusku u ruke i brani usjeve.