Uređaj ima mogučnost upisivanja 10 000 točaka koje možeš sam odrediti na terenu. Pamti ti svaku rutu koju si prošao i također ju možeš memorirati. Svakoj točki dodjeliš ime a možeš upisat i napomenu za nju. Ako si na terenu napravio rutu kojoj je početna i završna točka ista može ti ispisat površinu koju si obišao u svim mjernim jedinicama svijeta. GPS ima navigaciju pomoću kompasa, azimuta, karte, nadmorske visine, vremena, zemljopisne dužine i širine...
Topogravska karta je dobro napravljena i detaljna. Do sada sam primjetio da svi šumski putovi nisu ucrtani ali ih ti možeš označiti i memorirati. Sve neobilježene postojane i bitne točke možeš mailom poslati u "Navigo" koje će nakon nekog vremena svi korisnici moći downloadati sa web stranica. Kartu možeš koristiti samo na jednom GPS i na jednom PC-u. E da, sve memorirane točke i rute možeš prebaciti na PC a možeš i na Google Earth vidjeti gdje si hodao i što si sve markirao.
GPS pokazuje vrijeme,datum,doba dana, mjesećevu mijenu po svim vremenskim zonama i kalendaru, brzinu kretanja (bez obzira da li si u autu ili hodaš), predviđeno vrijeme dolaska na cilj, tlak zraka, vrijeme izlaza i zalaza sunca...
Ima jedna guba stvar, određuje prema tlaku zraka i trenutnoj poziociji vrijeme kad je najbolje doba dana za lov i ribilov! I vjerujte uvijek krivo pokazuje, meni je najbolje vrijeme za lov uvije i u bilo koje doba dana!