Autor Tema: IN MEMORIAM-Lubiša Šakić  (Posjeta: 713 vremena)

Offline stipe_zg

• K 500
IN MEMORIAM-Lubiša Šakić
« u: 01. 01. 2018. 09:12:28 »
U Beogradu 31.12.2017 godine prestalo je da kuća srce Ljubiše Šakića, velikog prijatelja i lovca.
Ljubiša je živeo za lov a tu ljubav je prema lovu je nasledio od svog oca legendarnog heroja i velikog lovca Milana- Mićuna Šakića. Vrstan poznavalac divljači prirode, balističke, oružja opreme za lov, noževa, optike.... i sve to iz ličnog iskustva prikupljenog u lovu i prirodi u kojoj je efektivno provodio gotovo pola godine.
Druženje sa njim je bilo nevidjeno, škola koju je više nemoguće naći. Nastavljač dela Duška Bojovića koji mu je bio nerazdvojan prijatelj.
Autor je knjige “Lov na divlje svinje” verovatno najbolje i najzanimljivije obajvljene na ovim prostorima, kao i velikog broja članaka i emisija o lovu.
Lovio je sa puno etike i želje za nadmudrivanjem sa nevidjenom strašću i posle gotovo 1000 odstrela krupne divljaci.
Po profesiji Advokat, životno opredeljenje mu je bio LOV i ništa nije moglo da se meri sa tim.
Družiti se i loviti sa njim je bilo neponovljivo iskustvo posebno za nas lovce, nije bilo dana bez “ izveštaja” o vremenu, mesecevim menama, stanju na terenu divljaci, pogocima primasaijima.....
Iza Ljubiše ostaju njegova porodica, Kristina, ćerka Paola, sin Milan koji ide očevim i dedinim stopama.
Ostajemo i mi njegovi prijatelji za koje je ovo nevidjen gubitak.

Večno ti hvala Ljubo

Offline vuk sa motajice

• K 500
  • budi do kraja ono sto jesi
Odg: IN MEMORIAM-Lubiša Šakić
« Odgovori #1 u: 01. 01. 2018. 10:42:08 »
Slava mu a malo je rijeci koje bi mogle opisati Ljubisu kao vrhunskog lovca i poznavaoca oruzja, municije, opreme i svega vezanog uz lov. Veliki gubitak a porodici, prijateljima i poznavaocima iskreno saucesce. Lovice on opet sa Glinetom, Dzo Kalinom, Slobom Pavlovicem i ostalom starog gardom vrhunskih lovaca u vjecnim lovistima.  d1
Moja puska,moj pas i ja