Autor Tema: Iz dnevnih novina  (Posjeta: 229092 vremena)

Offline jjukic

• K 100
  • **
Odg: Iz dnevnih novina
« Odgovori #180 u: 09. 12. 2009. 12:33:46 »
    Kolege lovci, poanta je da se mi sami moramo čuvati od pogrešnih koraka i slanja krivih slika o lovstvu jer davno je prošlo vrijeme kad se lovačka puška stavljala na zid ili iza vrata, pitanje je vremena kada će lov biti ograničen jer već sada su neki zakoni u koliziji a kada se počnu primjenivati biti će svašta. Zato da nebi bili sebi najveći neprijatelji, pamet u glavu  zagi
dao bog dobru kob

Offline vuk sa motajice

• K 500
  • budi do kraja ono sto jesi
« Odgovori #181 u: 09. 12. 2009. 13:37:16 »
Sve to stoji da ne treba postavljati svakakve slike i da tu mi svi zajedno kao lovci gubimo ugled ikao jedna organizovana skupina ljudi zdruzenih sa jednim ciljem a to je zastita i uzgoj divljaci i njeno ocuvanje pa tek onda planirani odstrel uz prethodno pomno ispitivanje koliko jedinki odstreliti,medjutim moramo sebi priznati da su ovi zeleni sebi previse uzeli za pravo da na svakom koraku i cosku blate lovce i sve vezano za lovce a da pritom uopste ne gledaju realno koliko ti isti lovci ulazu u ocuvanje i zastitu prirode i divljih zivotinja.Misljenja sam da su i ovakve slike sastavni dio lova ali da se ne trebaju pokazivati sirokim narodnim masama,pobogu pa lovci smo i svjesni smo da je u ovom nasem sportu koja kap krvi i ostalo sto ide uz to normalno,ako nije ajmo uzeti svi pracke pa loviti medvjede i ostalu divljac a puske ostaviti kod kuce. sor
Moja puska,moj pas i ja

Offline KOBI

• K 2000
« Odgovori #182 u: 09. 12. 2009. 14:02:11 »
Cinjenica je da su ljudi koji nemaju veze o lovu(a njih je najvise) podlozni pricama zelenih i da ce se prije opredijelit na njihovu stranu nego na nasu jer su pod uticajem prvog dojma a koji i jest najvazniji,stoga svako neprimjerno ponasanje nas lovaca daje podlogu prvo novinarima da pisu namjerno ili slucajno nestrucno i surovo o lovcima a samim tim prenose pogresnu sliku toj neupucenoj masi koja ce uvijek po potrebi dati glas da se lov ukine,zabrani.To je tako svugdje ne samo na Balkanu i po pitanju svega ne samo lova.
Ne bi zelio komentirat direktno clanak jer vidim da se kolege vec dijele pa i svadjaju stoga je bolje zadrzat misljenje za sebe jer svi bi trebali biti na istoj strani a izgleda da nismo sto nije dobro.Odgovornost(ako je ima) bi trebala biti na onim ljudima koji su bili u lovu a ja znam kad bih imao priliku lovit medu da bi to bilo organizirano kako treba i da se nema sta prigovorit jer to nije ni krme ni srnjak ni fazan pa stoga zahtjeva poseban tretman bas radi trofeja koji ne treba ostetit na neku zicu,sajlu,saraf u gepeku.
Udruzenja koja gospodare dobro a kojima je priroda omogucila da imaju medvjeda u lovistu bi trebala imati neki propis i kodeks kako se medo lovi od pocetka pa do kraja(a naglasiti tretman nakon strela),mozda ga i imaju samo ih se niko ne pridrzava,sto je opet odgovornost pojedinca a ne svih lovaca.

Offline jjukic

• K 100
  • **
dao bog dobru kob

Offline HS-2000

• K 1000
  • Živim,lovim i uživam...
    • 0000000
« Odgovori #184 u: 10. 12. 2009. 20:39:37 »
Nema zezancije ali tek kad je vepra napao domaći prasac just just hao hao hao
Odavno smo graničari stari!!!!

Offline Pepi18KA

• K 500
« Odgovori #185 u: 10. 12. 2009. 22:37:11 »

zna taj vepar da čovjek nije lovac i da nema  d7, inače bi bilo  dois dois
Bog je svakom čovjeku odredio broj dana u životu. Dani provedeni u lovu nisu ubrojeni u taj broj.

Offline zvedris

• K 100
  • **
« Odgovori #186 u: 11. 12. 2009. 22:53:16 »
a ispod 1. slike piše da su vepra odstrijelili VATROGASCI.....
sa šmrkom sigurno....

Offline shandi

• K 1000
« Odgovori #187 u: 11. 12. 2009. 23:07:38 »
Ma ribari ga zatukli sidrom fre
Kad se šolja rakije narolja,onda šolja radi što ga volja!

Offline zvedris

• K 100
  • **
« Odgovori #188 u: 11. 12. 2009. 23:11:57 »
ma pitali baju koji ga odstrijelio,jeste li vi lovac ili vatrogasac.
on je rekel:jesam.

neko vrijeme je ispod slike pisalo ;jesam.
no tad su novinari uvidjeli svoju pogrešku i ispravili je......
napisavši ispravno...

Offline sljuka lukavec

• K 100
  • **
« Odgovori #189 u: 11. 12. 2009. 23:34:11 »
Ovaj je susjedu  :smil4226ce1d491b5: iz gatera a oni pricaju da je doso iz sume hao hao hao

Offline PHP

• K 100
  • **
« Odgovori #190 u: 12. 12. 2009. 07:44:07 »
Došao jebač radi krmača vjerojatno se tjeraju,prije dosta godina dok su na Zagrebačkom deponiju još ljudi puštali svinje dolazili su veprovi uz savski nasip,jedno jutro sam bio prisutan kada je krasan vepar jurio po smeču za krmačama,kad mala zamiriše ide on i na Trg bana Jelačića
Ðubre se moraš roditi
to nemožeš postati

Offline Huntercro

• K 3000
  • *
  • 200+
« Odgovori #191 u: 12. 12. 2009. 17:24:08 »
to će biti najprije
Dobra Kob!   www.lov-pro.hr  oprema za reloading

Offline KOBI

• K 2000
« Odgovori #192 u: 13. 12. 2009. 17:47:22 »
Da tako je,nedavno kod kolege lovca vepar iz gatera provalio zicu i dosao medju domace a ovaj navecer cuo pse i izadje s puskom i lampom,ode iza svinjca a tamo veprina,presudi mu tu i sutradan kreno da toga istog nahrani i baci mu unutrice i vidi apsurda i iznenadjenja nadje gdje je provalio i prerovo cijelo brdo u toku noci a covjek zivi doslovno u sumi i opet sreca da ga je on  d7 mogao je i neko drugi da je otiso al ga  pesi privukla lol

Offline grom

• K 3000
  • *
« Odgovori #193 u: 14. 12. 2009. 20:22:31 »
Ma ribari ga zatukli sidrom fre
Ribari popušili sve moguće prijave... ;)

Offline Huntercro

• K 3000
  • *
  • 200+
« Odgovori #194 u: 15. 12. 2009. 22:56:50 »
e to treba dati u javnost da se ljudi više ne zahabavaju s takvim stvarima
Dobra Kob!   www.lov-pro.hr  oprema za reloading