Autor Tema: Iz dnevnih novina  (Posjeta: 229086 vremena)

Offline Macak

• K 1000
Odg: Iz dnevnih novina
« Odgovori #165 u: 08. 12. 2009. 19:02:38 »

kolega u pravu si, lovac sam još iz doba kad se odstreljena divljač "morala" prevoziti na način da to svi vide. stotinu veprova sam  dovezao iz like i banovine tako da im je barem glava virila iz bunkera auta. nekad i na nosaču lade nive. nikad se nisam morao skrivati sa svojim ulovom. što se tiče medvjeda ne vidim drugi način prevoženja medvjeda, naravno da se ne ošteti krzno, već sam bog da ima neko ko dozvoli da se stavi na njegov auto.
isto tako kolega mene čudi da si ti lovac ako tog medvjeda nazivaš - nesretnim. ako se već bavimo lovom, znamo radi čega je to; mesa, trofeje, zadovoljstva nadmočnošču nad nižom rasom živih bića ili bog te pita zašto sve ne. i radi koga se onda skrivati.
izgleda da je danas modernije reći "ja sam gay" nego "ja sam lovac", jer ako si lovac  dois

..da znas samo kako si u pravu...

Offline Aguila

• K 100
  • **
« Odgovori #166 u: 08. 12. 2009. 19:07:18 »
kolege strijelac i Aguila, nema svaki lovac mogucnosti da transportira lovinu kao vi...razmislite malo o tome prije nego sto sudite o drugima.

Kolega ja imam običan passat ako Vas baš zanima i najjeftiniji ruski karabin, a medo ako se već mora voziti na krovu nek se vozi ali onda nemora stajat pred krčmom na krovu.

Offline Aguila

• K 100
  • **
« Odgovori #167 u: 08. 12. 2009. 19:14:27 »
isto tako kolega mene čudi da si ti lovac ako tog medvjeda nazivaš - nesretnim. ako se već bavimo lovom, znamo radi čega je to; mesa, trofeje, zadovoljstva nadmočnošču nad nižom rasom živih bića ili bog te pita zašto sve ne. i radi koga se onda skrivati.

Ja medvjeda nazivam "nesretnim" zbog one stajanke na krovu pred krčmom jer mu tamo nije mjesto a nije ni etički zar ne ili ja još nisam dosta "veliki" lovac pa neke stvari ne razumijem.

Offline strijelac

• K 100
  • **
« Odgovori #168 u: 08. 12. 2009. 19:16:20 »
kolega ja imam karabin CZ,a to ne ovisi o platežnoj moći nego o lovačkoj ETICI I MORALU ako ste čuli za to cijenjeni kolega.
zagorci smo ljudi pravi kaj nam pak moreju....

Offline Macak

• K 1000
« Odgovori #169 u: 08. 12. 2009. 19:16:45 »
kolega Aguila svi smo mi ljudi i znamo pogrijesiti, ali zato treba biti covjek i ako vidis da grijese, prici njima i upozoriti ih bez ikakvih sankcija ili kazni....znas, mogao bih i ti pogrijesiti, nadam se da znas sto ti zelim reci.

Offline strijelac

• K 100
  • **
« Odgovori #170 u: 08. 12. 2009. 19:29:27 »
Kolega Panj,vi velite medi je isti k...c,što vi onda mislite o drugoj divljači ako to mislite o našoj najkrupnijoj zvijeri,snu svakog lovca manje više.Ako ga nisu bili spremni transp.na određ.način(jeep,prikolica,kombi ali BEZ tragova krvi)onda ga nisu trebali ni odstrijeliti.Baš me zanima kakva je bila počast divljači i terenu gdje je medo odstrijeljen.
zagorci smo ljudi pravi kaj nam pak moreju....

Offline panj

• K 100
  • **
« Odgovori #171 u: 08. 12. 2009. 19:39:05 »
Još nisan lovac ali jednog dana ću sigurno biti. Ovo šta vi pišete za mene su sve neke isfurane fraze, i pizdarije koji se vjerujen ni vi sami ne držite. Tradiciju triba poštivat, ali netriba se ni kačit za svaku sliku, kap krvi ili bilo šta drugo. Isto tako uvik se protože zeleni će ovo ono. Oni tiraju svoje i njima dobro, nebi bilo loše da i lovci malo gledaju sebe a ne šta će drugi reći o njima. Meni je smetalo ona krmača mlada, šta su je dva ribara zatukli ostima i veslima, i toga mi je ža jer je vjerovatno patila. A ja i dalje stojin kod toga da prijevoz i nije toliko važan ako je divljač humano odstreljena.
Kad se ne može učiniti dobro dosta je da se ne učini zlo.

Offline panj

• K 100
  • **
« Odgovori #172 u: 08. 12. 2009. 19:46:06 »
Isto tako ona dva ribara su se slikala za novine i o njima hvalospijevi. A sad kad su lovci u pitanju razapni. Ja neznan za vas ali i ja bi sta u gostionu i drmnija jednu travaricu ili viski.

Offline Cuvitar

• K 100
  • **
« Odgovori #173 u: 08. 12. 2009. 20:08:31 »
Isto tako ona dva ribara su se slikala za novine i o njima hvalospijevi. A sad kad su lovci u pitanju razapni. Ja neznan za vas ali i ja bi sta u gostionu i drmnija jednu travaricu ili viski.

I onda ga lipo ogulis isprid te krcme, cili se zamrljas u krv...e tek tada bi te ja prizna za lovca.  uf
I u krcmu obvezno sa repetiranom puskom,  :shok:kad je bal nek je maskenbal. Jebote nije ni cudo da su od nas neki novinari napravili krvnike, kad je ocito da ih medju nama ima ohohoo
"Nothing wrong with shooting...as long as the right people get shot."

Offline Aguila

• K 100
  • **
« Odgovori #174 u: 08. 12. 2009. 20:16:10 »
kolega Aguila svi smo mi ljudi i znamo pogrijesiti, ali zato treba biti covjek i ako vidis da grijese, prici njima i upozoriti ih bez ikakvih sankcija ili kazni....znas, mogao bih i ti pogrijesiti, nadam se da znas sto ti zelim reci.

Ma kolega sve 5, ja Vas  razumijem, ali moramo sami sebi priznati da ovo nije lijep prizor.Ovako ispada da sami sebe  pesi.

Offline panj

• K 100
  • **
« Odgovori #175 u: 08. 12. 2009. 20:42:37 »

I onda ga lipo ogulis isprid te krcme, cili se zamrljas u krv...e tek tada bi te ja prizna za lovca.  uf
I u krcmu obvezno sa repetiranom puskom,  :shok:kad je bal nek je maskenbal. Jebote nije ni cudo da su od nas neki novinari napravili krvnike, kad je ocito da ih medju nama ima ohohoo
Ja nigdi nisan reka da podržavan da se u gostionu ulazi krvav sa puškom. To su tvoje riječi a ne moje. Osim toga ovaj dio da nebi ušao u gostionu u potpunosti te razumin s obzirom da si bodul.  ;)

Offline Cuvitar

• K 100
  • **
« Odgovori #176 u: 08. 12. 2009. 21:12:20 »

Ja nigdi nisan reka da podržavan da se u gostionu ulazi krvav sa puškom. To su tvoje riječi a ne moje. Osim toga ovaj dio da nebi ušao u gostionu u potpunosti te razumin s obzirom da si bodul.  ;)

Nisi vise nista ni trebao reci....Sve je to do loseg vina  2p
"Nothing wrong with shooting...as long as the right people get shot."

Offline zvedris

• K 100
  • **
« Odgovori #177 u: 08. 12. 2009. 22:37:38 »
ja mislim da je skandalozno da ovaj kolega desno okrene stražnjicu prema nama dok se slika.....

Offline vuk sa motajice

• K 500
  • budi do kraja ono sto jesi
« Odgovori #178 u: 09. 12. 2009. 10:23:35 »
Primjecujem ovde puno kolega koje se zgrazavaju nad ovakvim prevozom medvjeda,po meni nisu ga trebali mozda dovesti pred kafanu i ostaviti na krovu auta da krv kapa i da ga prolaznici gledaju,ali sam nacin prijevoza po meni nije uopste bio neprimjeren i za osudu,kako da ga prevezu iz lovista ako su ga kasno pred vece odstrelili a imali su samo takvo auto koje je malo i u koje medo nije mogao da se stavi unutar auta.I da li bi vi zvali nekoga da dodje sa kombijem po medu a udaljen je od vas 30 kilometara a mrak samo sto nije pao.Ipak smo mi lovci i za toliko mozemo oprostiti neke stvari koje ucine nase kolege,a zeleni nas svakako mrze i ne vole pa taman mi medu vozili i u blindiranom vozilu,jel zbog zelenih trebamo da cim ugledamo ovakve clanke u novinama osudjujemo nase kolege lovce,ja licno mislim da ne trebamo.Dosta je vise i tih zelenih popeli su se svima na glavu,sta oni poduzimaju u zastiti zivotinja i na koji nacin osim glupim i šupljim pricama.
Moja puska,moj pas i ja

Offline .50AE

• Moderator
  • K 1000
« Odgovori #179 u: 09. 12. 2009. 12:02:02 »
Dosta je vise i tih zelenih popeli su se svima na glavu,sta oni poduzimaju u zastiti zivotinja i na koji nacin osim glupim i šupljim pricama.

Uz ovakve fotografije u novinama uopće nam ne trebaju zeleni, jer prosječni čovjek od takvih fotografija naglo "pozeleni".
Nadalje ovakve fotografije idu u prilog zelenima i daju vjerodostojnost njihovim pričama o lovačkom iživljavanju nad jadnim životinjama.
Što će prosječan stanovnik ovih prostora (ako nema previše doticaja sa lovom) misliti kada mu zeleni ispričaju bajku o lovačkim masakrima i uz to serviraju ovakvu fotografiju? Naravno da će povjerovati zelenima.
Vremena su kada mediji (bilo tiskani, bilo elektronski) formiraju javno mišljenje, a kako je već formiran negativan stav prema lovu, lovcima i oružju objavljivanje ovakvih fotografija stavlja lov i lovce u vrlo nezavidan položaj, jer se neodgovarajuće ponašanje pojedinaca odmah pripisuje cijeloj skupini.
...umjesto glave ima barutanu, pa su mu misli nalik na eksplozije...