Nemojte biti toliko kruti. Naravno da ranjavanje nije predmet zajebancije, pa makar i ovo beznačajno (u slučaju policajca) jer nije došlo do teže ozljede ili pogotka u vitalne organe (oko ili nedaj Bože jedan od dva još važnija organa) ali je...š čovjeka koji se ne zna šaliti. Ja sam svojim kolegama znao reći da mi nebi bilo žao i da slomim nogu u lovu ako bi iz toga ispala bobra zajebancija!
Što se tiče nehotičnih ranjavanja u Dalmaciji - to je posebna priča. Pored mentaliteta ljudi koji tamo love uopće me ne čudi da se to događa. Može se uvrijediti tko god hoće ali bio sam tamo u lovu nekoliko puta i imao prilike vidjeti kako se tamo lovi i kakav je odnos prema mogućnosti ranjavanja nekog tko se bavi svojim poslom u polju ili šumi. Naravno da ne generaliziram jer nisu svi lovci odozdo ranili nekog drugog međutim ono što sam vidio veoma me je razljutilo.
Bio sam u lovu na prepelice u Bokanjcu i već nakon što je prva grupa lovaca stigla u polje prigovorio sam svom kolegi jer su lovci dolazili kad je tko htio i kretali se po djetelini u pravcu po svojoj želji. Livade su podijeljene kanalima i grmljem iza kojeg ne vidiš nikog na drugoj parceli međutim to nikoga nije brinulo, a sam kolega mi je priznao da je već dobio dva "balina", jedan u ruku i jedan iznad oka.
Na jednom od otoka (a vjerojatno je tako i na svim ostalim) u lovu na kuniće puca se na divljač bez obzira što je iza nje nepregledno grmlje ili kamenje koje može skrenuti sačmeni snop u posve nepoznatom pravcu itd.
Primjedba da ljudi tamo nedjeljom ne rade u polju jer znaju da se provodi lov je zaista kolosalna. Što još reći?