Sama priča je prestrašna. I prva misao koja mi je prošla proz glavu bila je upravo ova kolege mbiloglava, a koja kaže da to nikako nije mogao napraviti lovac.
I da, slažem se, taj tko je to napravio nije lovac u onom sadržajnom, etičkom smislu. No, možemo li isključiti da je to nedjelo počinila osoba koja posjeduje lovačku iskaznicu? Možemo li isključiti da ta osoba nije član nekog lovačkog društva?
Istina je i ovo što kaže kolega lovac 1, kako je dovoljan jedan pojedinac, jedan eksces pa da zasjeni sve ono dobro što su brojni lovci prije toga radili.
No, možemo li očekivati da će problem biti riješen izvan nas? Zar zaista vjerujemo da će netko drugi to riješiti?
Osobno mislim kako se s takvim pojedincima treba obračunati unutar LD, a onda to dati "na sva zvona" i pokazati kako se lovci znaju obračunati sa svojim kukoljem upravo zato da zaštite žito, a time i ugled i položaj lovaca u društvu (koji je znamo kakav).
U tom kontekstu baš me zanima tko se od vas (nas), kada i kako obračunao s takvom pojavom u svojoj sredini? Imamo li konkretnih primjera i praktičnih iskustava? Ili stvarno čekamo da to riješi netko drugi? Tko drugi? Policija? Sudstvo? Građani?
Dobra kob!