Hvala Roger i Fazan! Elegance, trebamo li šutite možda? Ok, ajmo pustiti o svemu! Ajmo šutiti o krivolovu, ajmo šutiti o zlostavljanju pasa, o tome da ih je većina mršava jer nakon pogona di su pretrčali ko zna koliko km dobiju kosti, vodu i mast za jesti! Ajmo šutiti o tome zašto ni u novom zakonu nije dopušteno koristiti prigušivač i noćnu optiku, ajmo šutiti o nedopušteno streljivu koje se koristi za lov divljači ili o neadekvatnom! Ajmo šutit o svemu i kriviti druge jer nas se ne voli! Vidi, ja radim sa psima, posao mi je da radim sa psom i moj pas, spašava živote i da, puknem ali ga stavim u box i idem u kuću ili u auto! Ajmo šutiti o tome da je žalosno što moćni tekstovi koje npr. Roger napiše o balistici imaju manje pogleda nego pogledi na odstrijeljenu divljač jer to je bit lova! E pa ja se s time ne slažem i vjerujte da više nikada neću šutiti jer će me netko usporediti sa takvim ološem! Ne ljudima i lovcima nego ološem!!!! Ali, nemojmo šutiti kada se treba okriviti predatore za nedostatak divljači! Ajmo šutiti o tome da skoro pa nikako ne lovimo svrake, vrane, šojke jer one nisu " štetočine " ali su svakako vuk, lisica, čagalj štetočine i samo oni su krivi za mali broj divljači! E NISU! KRIVI SMO MI LOVCI JER ONAJ KRAJ NAS KORISTI NEDOPUŠTENO I ZABRANJENO STRELJIVO, JER ONAJ KRAJ NAS PUCA NA SVE ŠTO SE KREĆE ŠTO DOĐE U LOV ODJEVEN KAO DA IDE NA PARTY, ŠTO VIŠE NEMA ODAVANJA POČASTI DIVLJAČI, ŠRO NAM JE ETIKA NA RAZINI MINUSA I NA KRAJU, KRIVI SMO JER ŠUTIMO UVIJEK I NA SVE!