Autor Tema: Dojavljivači pokreta...  (Posjeta: 11392 vremena)

Offline ayaya

  • K
  • *
  • Postova: 29
Odg: Dojavljivači pokreta...
« Odgovori #30 u: 14. 05. 2015. 15:06:13 »
Napredak tehnologija u svim sferama je neminovan. Postavlja se samo pitanje granice etičnosti upotreba tih tehnologija.  teaa
Dali je etično imati optiku ili samo mehanički nišan. Dali lovcu koji ima potrebe nositi naočale iste zabraniti jer ih ni divljač ne nosi ?
Dali uopće loviti sa puškom, zašto ne samo sa lukom i strijelom, ili možda samo sa nožem (najbolje kamenim).  archery :pferd:
Kolege lovci nije to tako jednostavno ! Zato je svakome na njegovu dušu ostavljeno da koristi opremu u skladu sa zakonom, ali i sa svojim "viđenjem i shvaćanjem" etičnosti lova.
Dobra vam kob !
d4 d4 d4

Hvala starom lovcu!

Dakle, istina je da je svakom lovcu ostavljeno na "dušu" korištenje opreme, a u skladu sa zakonom. Ali, naše stranice, LV, pa i ovaj sajt prepuni su oglasa o prodaji opreme koja nije u skladu sa zakonom, pa nitko na to ne obraća pažnju. Nemojte mi reči da sve te nočne optike koje se prodaju ili barem nude na prodaju nitko ne kupuje odnosno da ih ne koristi u lovu, a isto NIJE u skladu sa zakonom.

Zašto je primjena novih tehnologija, pa i u lovu, nužna - po meni radi nedostatka vremena. Večinom smo samo zaljubjljenici lova koji radni tjedan provodimo negdje drugdje, a ne na čeki ili u lovu. Vikendi su ostavljeni za sve ostalo, prema tome, i za lov pa je onda i logično da si pokušate povečati izglede za uspjeh npr. slušnim aparatom.

Offline skakavac

  • K 100
  • **
  • Postova: 199
Odg: Dojavljivači pokreta...
« Odgovori #31 u: 14. 05. 2015. 15:39:23 »
a sta fali onim slusalicama koje pojacavaju sumove zivotinja ?
Njima ne fali ništa ali u zadnjih 5 godina sve se više razvija "elektronski lov" gdje lovac uz razna pomagala može odstrijeliti divljač praktički iz fotelje 50 km udaljenu.
Za mene je lov kada lovac uz pomoć svojih osjetila lovi i odstrijeljuje, naravno dnevnu optiku u to ne bih svrstavao.

slazem se (osim one ndevne optike -slab vid na daljinu  dois )

ali lik koji je pitao je rekao da je uzrok tom trazenju slab sluh ,pa odgovorio slusalice  teaa
ali on trazi da postavi senzore po sumi da se "cuje" divljac ,onda je sigurnije odmah i postviti zamke s elektronskim šokerom  ,jelte sta imas pucati kad se moze i tako (doduse u usa ali moze)
mine nebi jer kako ce meso poneti poslje mine
ma meni ovo sve smrdi na krivolov , senzori da pisti kad nesto prodje putem i vibriranje i sve to ,,,,
bah odo ja na jedno  zagi  do frizidera   


Offline grga33

  • K 1000
  • ****
  • Postova: 1410