Evo par mojih iskustava s kamerom HC-800M, ako nekom bude od koristi.
Htio sam kamerom snimati malo veće područje od onoga koje pokriva PIR senzor, npr. livadu ispred čeke. S obzirom da senzor ne može detektirati divljač udaljenu više od 20-30 metara, kamera treba snimati periodički, po mogućnosti u podesivim vremenskim intervalima.
Našao sam da HC-800M može snimati u Time lapse modu u intervalima od 30, 60 ili 240 minuta (malo predugo, no što je tu je). Kupio kameru, probao Time lapse mod i mućak – kamera snima periodički, ali samo na memo karticu. U Time lapse modu ne šalje fotke na e-mail.
Rješenje sam našao periodičkim slanjem SMS poruka *500* u željenim intervalima. Poruke generira android aplikacija, a jedini uvjet je da se koristi usluga s dovoljnim brojem SMS poruka uključenim u cijenu paketa za mobilnu telefoniju.
Nadalje, PIR senzor se može po potrebi i isključiti slanjem *531*. Ovom porukom (Stop working) ne isključuje se cijela kamera, već samo PIR senzor. Kamera i dalje nastavlja snimati i slati e-mailom fotke na svaki SMS *500*. Isključenjem PIR senzora isti se naravno neće aktivirati na zračenje sunca, a i baterije duže traju jer ih PIR sezor brzo prazni, naročito ako je uključeno i snimanje videa.
Pozdrav,