Imao sam tu sreću da sam prije tjedan dana sudjelovao u lovnokinolškom kupu Sv.Hubert u Dardi prvi put pod organizacijom HLS kao predstavnik Splitsko dalmatinske županije, gdje sam na večeri pomno pratio govor od Ðure Dečaka koji govori da HLS stalo samo do toga da lovci imaju besplatan IPO , koji HKS naplaćuje, te da je HLS plačao sve priredbe dosad za koje je HKS dosad sebe stavljao kao glavnog organizatora i platišu , međutim moje mišljenje je da će lovci tu najviše gubit jer će moć imat besplatan IPO, a ponovo ako budu trebali imat leglo morat će sa tim istim psom polagat IPO pod HKS
Reci ti meni prijatelju, kakva je to SREĆA da si tamo sudjelovao
Po meni, to je bila sprdačina od menifestacije iz jednog jedinstvenog razloga: suci. Kako može tamo suditi čovjek koji psa ima unazad 2-3 godine, uz to sudi i njegova žena (jedini uvjet je bio da imaš položen lovački ispit i odjednom postaneš sudac na tzv prvenstvu).
Meni je to što radi Ðuro Dečak prava farsa(ma neradi to on jer on se samo u tamburu razumije, no netko ga pumpa dobrano sa strane, kojekavki seratori koji ne znaju šta drugo nego izmišljati barut koji je davno izmišljen), tako da ja to njemu ni ne zamjeram. A dobit od FCI-a neće ništa.
No svi vole lovu, i HKS i HLS pa ćemo opet mi na kraju naj.b.t.i. koji držimo pse.
Zapravo, mene uistinu zaboli da li će mi netko dati taj j.b.ni Ipo za badave, jer šta ti tih 100-200 kn znači u životu?!
Do sada sam ga sam plaćao i sam ću to činiti i dalje, tako da mi ne treba niti pomoć Dečaka, niti predsjednika mog LSŽ niti bilo koga drugog.
Držim i uzgajam pse prvenstveno zbog sebe, a majstori predsjednici neka lome koplja preko svojih leđa, a ne naših.
Uz to, isto mišljenje imam i o HKS-u.
Lova do krova - put oko svijeta
To je njihov moto i jednih i drugih...