Nakon otvaranja Varaždinskog sajma lova i ribolova i drugi gradovi su po sistemu " vidjela žaba ....." krenuli s otvaranjem sajamskih izložbi takvog tipa i to redom Zagreb,Rijeka i na kraju Osijek sa Salorijem.
Mislim da mogu meritorno suditi , jer sam na svim sajmovima bio više puta, smatram da su Hrvatskoj dovoljna dva respektabilna sajma i to jesenski u Varaždinu i proljetni u Osijeku.
Sve ostalo je čužpajs sa svim i svaćim izloženim, a najmanje onim čemu je tematski namjenjen.
Problem skupog izložbenog prostora onemogućava srednjim i malim poduzetnicima i obrtnicima da se prikažu na svim sajmovima, pa mislim da Zagreb ima i previše drugih sajamskih priredbi da bi otimao kruh i profit manjima, a Riječani nek se okrenu jahtama,turizmu i moru.
Izlaganje Županijskih saveza (čast iznimkama )služi za vlastitu promociju i nabijanje dnevnica.
Ima saveza koji već 6 godina nisu promjenili postavu na svom štandu, a kako ja volim sve poslikati uvijek im na godinu donesem sliku njihovog izložbenog prostora sa postavom.Svaki put se zacrvene ,ali ništa više od toga.
Vrhunac bezobrazluka Loringa bio je prije 3 godine kad odlukom PUZ-a Zagreb bilo zabranjeno prodavanje streljiva tijekom sajamske izložbe, a tisuće ljudi je možda i došlo iz razloga da pred sezonu kupi metak s 10-15 % sajamskog popusta.