Bio sam u organizaciji LSG Zagreba u posijetu Saloriju 28.4.2012. Pokret je bio u 5,30 sa istočnog parkinga ZG Velesajma. Nas tridesetak lovaca i Brezovički rogisti dotaljigali smo se oko pola deset pred ulaz Salorija , no nema majci ulaza do 10-te ure , pa smo žedni i gladni čekali pred ulazom.
Sajam lošiji nego prije tri godine , manje izlagača i nesnosna vručina u izložbenom prostoru.Primijetio sam da su Hrvatske šume prepustile štand upravi šuma Osijekšto je pokazatelj koliko su kao kuća zainteresirani za taj događaj..
Nakon ručka krenuli smo u P.P. Kopačkom vrit , gdje su nas natovarili toliko ma mot. brod "Orao " da siromak nije mogao poletjeti s pješćanog spruda , već smo imali 10-tak manevara da zaplovimo. 70 kuna koliko košta ulaz i vožnja brodom u trajanju od 25 minuta apsolutno je preskupo i ne adekvatno ponudi.
PO ponovom nasukavanju ,krenuli smo put Tikveša . No tamo jad i čemer . Zapušteno, prljavo , nemaš gdje obaviti nuždu niti popiti čašu vode. Dok sam bio tamo parkiralo se još 8 prepunih autobusa sa pretežno ženskom populacijom . Možete zamisliti trka prema okolnom gustišu.
Po završetku "razgledavanja" Tikveša posjetili smo Lovačko društvo "Fazan Darda, te razgledali njihovu fazaneriju i rasjekaonu divljači.Vidi se kako jedno zdravo društvo može radom i zalaganje članstva puno toga ostvariti.
Po završetku razgleda domaćini su nam priredili vrhunsku lovačku većeru i okrijepili nas vrhunskom graševinom.
Da izlet ne bude samo svečarski uspio sam načelno dogovoriti s gosp. D. Cvetkom tajnikom tomaćina dva komercijalna lova na fazansku divljač i zečeve tijekom studenog o.g.
Povratak je bio oko 24 sata i zaključio sam da sam ipak prestar za sjedenje u autobusu koje traje cca11 sati.